Yrityslaina ilman vakuuksia

Viime vuosien tiukka taloustilanne ja epävarmuus on kiristänyt pankkien lainanmyöntöpolitiikkaa. Tämä on korostunut etenkin yrityslainojen kohdalla. Kiristynyt yrityslainojen myöntäminen onkin lisännyt vakuudettomien yrityslainojen suosiota – myös meillä Suomessa. Yrityslaina ilman vakuuksia on jo monen pienyrittäjän käytössä. Alla näet markkinoiden parhaat ja luotettavimmat yrityslainojen myöntäjät:

Yrityslaina ilman vakuuksia tarkoittaa käytännössä sitä, että yrityksesi ei tarvitse antaa hakemalleen lainalle raha- tai esinevakuutta. Yrityslaina ilman vakuutta on helppo saada, mutta toisaalta se on myös vakuudellista lainaa kalliimpi vaihtoehto.

Yrityslaina on useimpien lainantarjoajien kohdalla kertamyönteinen luotto. Sen maksuaika vaihtelee muutamista kuukausista vuoteen. Yrityslainan lyhennys tapahtuu kuukausierissä ja tavallisesti yhtiöt antavat mahdollisuuden maksaa lainan takaisin myös kerralla.

Useimmat luottoyhtiöt tarjoavat yrityslainaa kaiken kokoisille ja ikäisille yrityksille. Eniten näitä palveluita käyttävät kuitenkin pienyritykset ja yksityisyrittäjät. Yrityslainan kulut ovat aina vähennyskelpoisia kirjanpidossa. Kun harkitset rahoitusta, muista, että myös yritys lainojen vertailu on syytä tehdä, eikä hyväksyä heti ensimmäistä tarjousta.

Perinteisten pankkien rinnalla myös erilaiset muut rahoitusyhtiöt ovat laatineet yrityksille omia lainaratkaisuja. Oli kyseessä mikä tahansa yhtiö, tulee lainan saamiseksi täyttää tiettyjä ehtoja. Näitä ovat

 • yritykseltäsi ei löydy maksuhäiriöitä
 • yrityslainasi takaajalla (jos sellainen tarvitaan) ei löydy maksuhäiriöitä
 • vastuuhenkilöt yrityksessäsi ovat hyvämaineisia
 • yrityksesi on suomalainen, ja se on myös Kaupparekisterissä.

Lisäksi yrityslainan ehdot voivat vaihdella eri luotonantajien käytäntökjen mukaisesti. Jokainen yrityslaina on aina yksilöllinen. Mistä saa yrityslainaa nopeasti? Monet rahoitusyhtiöt antavat luottopäätöksen jopa samana päivänä jona yrityslainaa ilman vakuuksia olet hakenut.

Jo olemassa olevan yrityksen investointeja tai kokonaan uutta yritystä voidaan rahoittaa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • yrittäjän “kulutusluotto” eli vakuudeton, lyhytaikainen laina
 • pankista saatava yrityslaina
 • Finnvera-laina
 • joukkorahoitus
 • julkinen rahoitus
 • yrittäjän omat sijoitukset ja säästöt.

Mihin Yrityslainaa Haetaan?

Tavallisimmat yrityslainat käytetään henkilöstön palkkaamiseen, investointeihin ja kasvuun. Pienempien yrityslainojen kohdalla luottoa myöntävä yhtiö ei tavallisesti kysele, mihin rahat on tarkoitus kohdistaa.

Toisaalta joukkurahoitusten ollessa kyseessä selvitykset tulee tehdä aina. Yrityslaina uudelle yritykselle voidaan hakea paitsi pankista tai Finnveralta, myös erilaisilta kulutusluottoa myöntäviltä yhtiöiltä.

Yrityslainaa voit hakea esimerkiksi

 • käyttöpääomaksi yrityksesi äkillisten menojen kattamiseen
 • työntekijän/työntekijöiden palkkaukseen
 • yrityksesi kasvuun
 • erilaisiin investointeihin.

Hyvä esimerkki yrityslainan käyttötarkoituksesta on ottaa se ennen sesonkia. Sesonkiaikana yrityksesi voi tarvita suuremmat varastot tavaraa, enemmän henkilökuntaa tai kalustoa. Sesonkiin tuleekin valmistautua hyvissä ajoin eli silloin, kun yrityksellä on hiljaisempi kausi. Hiljaisena kautena yrityksen on voitava kattaa kiinteitä kuluja (vuokra, sähkö, palkat). Tällaisessa tilanteessa yrityslainan ottaminen on järkevää. (MTV 2018)

Kilpailuta Yrityslaina Ilman Vakuuksia

Yrityslainojen kilpailutus kannattaa tehdä, jotta saat parhaat mahdolliset tarjoukset. Monet luotonantajat myöntävät yrityslainaa ilman vakuutta. Tällöin kyseessä on tavallisesti melko lyhytaikainen yrityslaina, eikä lainasumma itsessään ole kovin suuri. Yrityslaina ilman vakuuksia on helppo ja nopea hakea netistä. Muita vakuudettoman yrityslainan hyviä puolia ovat:

 • Hakemus käsitellään tavallisesti jo saman päivän aikana.
 • Rahat saadaan tilille välittömästi
 • Rahoitussummat voivat olla satasista jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.
 • Pääomaa, vakuuksia tai takaajia ei vaadita

Yrityslainan Hakeminen Käytännössä

Useimman luotonantajan kohdalla yrityslainan hakeminen on tehty todella helpoksi ja nopeaksi. Käytännössä lainahakemus tehdään seuraavalla tavalla:

 1. Valitset ensin sopivan lainan ja toivomasi kuukausittaisen maksuerän.Täytät ei-sitovan lainahakemuksen netissä.
 2. Saat nopeasti lainatarjouksen, jonka voit joko hyväksyä tai hylätä.
 3. Hyväksyessäsi lainatarjouksen voit saada lainan nostettua jopa samana arkipäivänä.

Millaisia Yrityslainoja On Olemassa?

Oli kyseessä millainen laina tahansa, vaaditaan sen takeeksi yrittäjän (tai yrittäjien) omavelkainen, henkilökohtainen takaus. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tilanteessa jossa yrityksesi ei pysty hoitamaan lainaa, lankeaa se sinun henkilökohtaiseksi maksettavaksi.

 • yritysten vakuudettomat kulutusluotot (summat vaihtelevat 100 eurosta jopa 100 000 euroon)
 • yritysten joukkorahoitukset (100 eurosta jopa 1 000 000 euroon)
 • yritysten pankkilainat (vaaditaan monessa tapauksessa henkilötakaus, reaalivakuus ja omia säästöjä).

Yrityslainan Ehdot

Aivan tämän artikkelin alussa kerroimme tiettyjä kriteereitä, joita oikeastaan jokainen luotonantaja yritykseltäsi vaatii. Lisäksi eri rahoitusyhtiöillä on vielä omia sääntöjä ja käytäntöjä.

 • Lainantarjoaja voi vaatia, että liiketoimintaa on ollut vähintään yhden tilikauden verran.
 • Kassavirran on oltava todistetusti riittävä, jotta maksukykyä on oikeasti.
 • Käyttötarkoitus yrityslainalla on kasvattaa yrityksen menestymistä myös jatkossa.
 • Lainalle saadaan reaalivakuus tai vastuuhenkilö takaamaan sen.

Yrityslainan Pituus

Yrityslainan maksuaika on jokaisen lainan kohdalla yksilöllinen. Tavallisesti yrityslaina pankista on pidempiaikainen kuin haettaessa lainaa muilta luotonantajilta. Tällöin lainaan tarvitaan myös vakuuksia (henkilötakausta ja reaalivakuuksia, plus useimmiten myös omia säästöjä). Yrityslaina pitkällä maksuajalla onkin yleensä nimenomaan vakuudellinen laina.

Useimmat vakuudettomat yrityslainat ovat maksimipituudeltaan vuodesta kahteen vuotta.

Yrityslainan Korot

Yrityslainan korko voidaan vähentää verotuksessa. Se laskeekin yrityslainasi kustannuksia. Yrityksesi kulut vähentävät verotettavaa tuloa. Otit lainan sitten mistä tahansa, säästöä pääsee tästä syystä syntymään. Ei kuitenkaan kannata ottaa ensimmäistä tarjottua lainaa, vaan yrityslaina vertailu on järkevä tehdä ensin.

Yrityslainan korot ja yrityslainan pituus riippuvat paitsi valitsemastasi luotonantajasta, myös yrityksen maksukyvystä. Jokainen laina neuvotellaan siis yksilöllisesti.

Kuluja, joita yrityslainalle tavallisesti kertyy ovat esimerkiksi

 • vuosikorko
 • yrityslainan avausmaksu
 • lainanhoitokulu tai käsittelykulu (tavallisesti kuukausittain)
 • kiinteä, kaiken kattava kuukausimaksu.

Joukkorahoitus Yritykselle

Joukkorahoituksen kautta saatavat yrityslainat maksetaan sijoittajien sijoituksilla. Kuka tahansa voi sijoittaa näiden rahoitusten kautta. Kuten tavallisen yrityslainan kohdalla, myös joukkorahoituksessa kulut ja korot vaihtelevat.

Kun haet yrityslainaa joukkorahoituksella, välittävä yritys tekee ensin yrityksellesi luottoluokituksen. Tämän perusteella se muodostaa lainatarjouksensa. Laina ilmoitetaan tämän jälkeen sijoittajille, jotka päättävät sijoittavatko yritykseesi tietyllä korolla.

Joukkorahoituksessa ei vaadita reaalivakuuksia. Siksi lainan hinta on tavallisesti korkeampi kuin vakuudellisessa yrityslainassa.

Viime vuosina joukkorahoituksen suosio on lähtenyt kovaan kasvuun. Vuonna 2016 Valtionvarainministeriö tiedotti, että joukkorahoitusmarkkinat olivat kasvaneet maassamme edellisvuodesta. Markkinoiden ennustettiin tuolloin vain kasvavan (Iltalehti 2016). Näin on myös tapahtunut.

Yritysluottokortit Avuksi

Yrityslaina ilman vakuuksia nähdään monesti perinteisenä lainana, mutta nykyisin myös yritysluottokortit kuten Qred Visa, ovat nousseet yrittäjien keskuudessa varteenotettavaksi vaihtoehdoksi rahoittaa erilaisia hankintoja. Luottokortit ovat siinä mielessä hyvä vaihtoehto, että ne kulkevat matkassa jatkuvasti ja niillä voidaan rahoittaa sekä pieniä että suuria ostoksia.

Lähteet:

Iltalehti. 28.12.2016. Joukkorahoituksen suosio kasvaa nopeasti. Viitattu 31.10.2018. https://www.iltalehti.fi/talous/201612282200046423_ta.shtml.

MTV Uutiset. 8.10.2018. Yrittäjä, oletko valmis kiireiseen sesonkiin? 5 + 1 asiaa, jotka on hyvä muistaa. Viitattu 31.10.2018. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yrittaja-oletko-valmis-kiireiseen-sesonkiin-5-1-asiaa-jotka-on-hyva-muistaa/7099182#gs.VojG2ps.

Usein Kysytyt Kysymykset

Paljonko yrityslainaa on mahdollista saada?

Netistä hakiessa yrityslainaa voi tavallisesti saada maksimissaan satoja tuhansia euroja.

Mistä saan halvimman yrityslainan?

Sinun kannattaa vertailla ja kilpailuttaa yrityslainoja. Me esittelemme sinulle vain edullisia ja turvallisia yrityslainoja.

Miten nopeasti yrityslainaa voi saada?

Tavallisesti yrityslainan voi saada 1 - 3 pankkipäivän kuluessa.

Kuka voi hakea yrityslainaa?

Yrityslainaa voivat hakea kaikki kotimaiset luottokelpoiset yritykset. Rahoituksia on tarjolla sekä pienemmille että suuremmille yrityksille. Yhtiömuodot, joilla yrityslainaa voi hakea ovat toiminimi, osakeyhtiö, avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö.

Saako yrityslainaa ilman takaajia?

Valtaosa yrityslainoja tarjoavista rahoitusyhtiöistä edellyttävät henkilötakausta. Kun teet lainahakemusta, täytä siihen myös henkilötakaajan tiedot.

Mihin yritysrahoitus on tarkoitettu?

Voit käyttää yritysrahoitusta esimerkiksi uuden yrityksen perustamiseen, investointeihin tai kassavirran hallintaan. Useimmat rahoitusyhtiöt kysyvät sinulta lainan käyttökohdetta, mutta se ei vaikuta lopulliseen lainapäätökseen.

Ajankohtaista

31.03.22 Lainan kilpailuttaminen kokemuksia

Kokemuksia Lainan Kilpailutuksesta

Lainojen kilpailuttaminen voi tuntua uuvuttavalta, sillä pankkeja ja rahoituslaitoksia on tänä päivänä markkinoilla hirmuinen määrä. Onneksi ....
Lue lisää...
14.12.21 Lainan koron tarkistaminen

Tarkista Lainojesi Korot

Jos olet ottanut kulutusluottoa viimeisen vuoden tai puolentoista vuoden aikana, on nyt hyvä hetki tehdä tilannekatsaus. Ovatko lainojesi korot pysynyt ....
Lue lisää...
08.04.21 Kotimaan Energia sähkösopimus

Kotimaan Energialta 50 € etu Giganttiin

Nyt jos koskaan on fiksua vaihtaa sähkösopimusta! Kun valintasi on Kotimaan Energia sähkösopimus, ja tilaat Netto Diilin, saat käyttöösi erityisen ....
Lue lisää...
28.10.20 Lapselle sijoittaminen kuvattu lapsella, joka katsoo kaukoputkella kauas

Lapselle sijoittaminen

Lapselle säästäminen on jo monelle täysin itsestään selvä asia. Rahaa laitetaan pääasiassa pankkien säästötileille. Tänä päivänä, kun ....
Lue lisää...
02.05.20 Remontti koronassa

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattu prosenteilla

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Koronan vaikutus yrittäjälle

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 Euribor koron nousu kuvattuna nuolillla

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosenttia kuvaamassa kymmenen prosentin korkokatto muutosta

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 Puskurirahasto laskettavana

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin puskurirahasto. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja sivustot ....
Lue lisää...
23.03.20 Koronan vaikutukset lainaan

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 Säästäminen lapselle

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Osakesäästötili kuvattuna nuolella

Uusi osakesäästötili

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19 Veronpalautusten maksu kuvattuna tietokoneella ja miehellä

Veronpalautusten maksu

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Velkaantuminen nousussa, pariskunta huolissaan

Suomalaisten velkaantuminen

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto kuvattu kolikkopinolla

Korkokatto 2019

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa lumipallotekniikka lyhennystapaa

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky kuvattuna laskelmilla

Lainan Takaisinmaksukykyyn Vaikuttavia Asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
22.02.19 Kalenteri ja tietokone, joiden avulla lainan lyhentäminen onnistuu

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Iloinen nainen, joka on kokeillut, miten pienlainojen yhdistäminen onnistuu

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
13.04.22 Lainojen kilpailuttajat

Parhaat Lainan Kilpailuttajat Suomessa

Lainan kilpailuttajat ovat nykyisin todella suosittuja yhtiöitä myös meillä Suomessa. Tätä ei tarvitse ihmetellä – toimivathan ne ....
Lue lisää...
07.02.19 Tytöt miettivät, mitä tilimuotoinen kulutusluotto voisi heille tuoda

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko kuvattuna nuolella

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...