Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat lisääntyneet, kun lomautukset tai lappu yrityksen luukulle ovat tulleet tosiasiaksi omassa elämässä.

Pankkilainaa ja kulutusluottoja saattaa olla kertynyt, ja niiden hoitamisesta selviytyminen saattaa huoletta. Helpot säästövinkit ovat tällä hetkellä kultaakin arvokkaampia!

Tänä keväänä on syytä olla tavallista säästeliäämpi kaikessa, mistä on vain mahdollista kiristää. Säästäminen onnistuu monella tavalla. Sähkön kilpailuttaminen, lainojen yhdistäminen ja hävikin minimoiminen ovat keinoja, joilla taloutta saa nyt paremmin hallintaan.

Kilpailuta sähkösopimuksesi!

Tarkista sähkösopimuksesi

Nyt jos koskaan on tärkeää tarkistaa oma sähkösopimus. Etkai vaan maksa sähköstäsi liikaa? Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on järkevää, sillä tänä päivänä meille kuluttajille on tarjolla lukuisia eri vaihtoehtoja, myös hyvin ympäristöystävällisiä sellaisia.

Mikäli sähkösopimuksesi on mielestäsi kuitenkin täysin ajan tasalla, voit kokeilla pienentää kuluja muilla, varsin arkisilla keinoilla. Näin huhtikuussa luonnonvaloa on jo runsaasti, ja kesää kohti valon määrä vain lisääntyy. Koska kotioloissa tulee nyt vietettyä tavallista enemmän aikaa, kannattaa siitä myös ottaa kaikki hyöty irti. Helpot säästövinkit sähkön säästöön näet alta:

  • Pese likaiset ikkunat. Luonnonvalo pääsee näin paremmin sisään.
  • Poista sisustuksesta tummat värit, ja korosta vaaleita.
  • Mikäli sinulla on peilejä kaappien perukoilla, kaiva ne esiin.
  • Valot kannattaa sammuttaa aina, kun poistuu huoneesta.
  • Älä pidä latureita turhaan pistorasioissa.

Nettishoppaile maltilla

Netin vaatekaupat, sisutusliikkeet ja elektroniikka vetävät tällä hetkellä kuluttajia puoleensa kuin voipaperi kärpästä. Nyt on kuitenkin syytä olla tarkkana: hetken mielijohteesta ei kannata ostaa kotiinsa mitä tahansa. Vaatekaupat ovat pullollaan ihania kesävaatteita, mutta nyt kannattaa ehkä pohtia sitä, miten paljon niille on kesällä käyttöä.

Ensinnäkin talvi on ollut leuto ja sehän monesti tietää myös viileää kesää. Toiseksi kukaan ei vielä tiedä, miten pitkälle rajoitukset jatkuvat.

Sisustuksenkin suhteen kannattaa olla maltillinen. Tällä hetkellä itse panostamme terassin ja parvekkeen laittoon. Mikäli kauhukuvat kesästä ilman tapahtumia toteutuvat, on omasta tilasta tehtävä mahdollisimman viihtyisä.

Ansaitse rahaa vastaamalla kyselyihin

Nyt jos koskaan on aikaa vastailla myös erilaisiin tutkimuksiin. Monet meistä vastaavat erilaisiin kuluttajatutkimuksiin esimerkiksi Youtuben ja vaikkapa iltapäivälehtien sivustojen käytön lomassa. Niistä et kuitenkaan ansaitse rahaa. Kun liityt mukaan Kuluttajapaneeliin, on sinulla erinomainen mahdollisuus paitsi kertoa mielipiteesi yritysten palveluista ja tuotteista myös ansaita tästä palkkion.

Palkkiot vaihtelevat eri tutkimusten mukaisesti. Lähtökohtana jokaiselle kyselylle on se, että siihen vastaaminen vie sinulta vain hetken. Palkkiot vaihtelevat 40 sentistä aina 4 euroon saakka. Kun tilillesi on ehtinyt kertyä 10 euroa, saat lunastettua sen esimerkkksi rahana tai Gogift-lahjakorttina.

Liity Kuluttajapaneeliin!

Tarkista puhelinliittymäsi

Tällä hetkellä on hyvä käydä myös sinun ja perheesi, ehkä myös yrityksesi liittymät. Onko niissä mahdollisesti korjaamisen varaa? Loistava esimerkki taloudellisesta liittymästä on 4G liittymä Moi. Se suunnittelee kaikki palvelut aina asiakkaan etujen mukaisesti.

Moi logo

Moin asiakkaana voit liittää yhteen käyttötiliin monta eri liittymää, ja niitä on helppo hallinnoida netissä tai erillisessä sovelluksessa.

Hanki parempi liittymä!

Peseydy harkiten

Sähkön käytön hallinnoimiseksi on myös muita keinoja, kuin aikaisemmin mainitut helpot säästövinkit.. Esimerkiksi saunomista kannattaa tällä hetkellä välttää, tai ainakin vähentää reippaasti.

Mikäli olet intohimoinen saunoja, ja sen jättäminen viikon rutiineista tuntuu vaikealta, tyydy toistaiseksi hieman matalampiin lämpöasteisiin. Saunaan kannattaa myös kipittää välittömästi, kun se on saavuttanut tavoitelämpötilan. Saunaa ei myöskään kannata pitää lämpimänä turhaan.

Myös vesilaskussa kannattaa nyt yrittää pihistellä. Tämä koskee sellaisia asujia, joiden vesilasku luetaan mittarista. Etenkin tänä keväänä kannattaa välttää pitkiä suihkuja. Ylipäänsä kaikenlainen turha veden valuttaminen on typerää, oli poikkeustilanne päällä tai ei.

Mieti ruokaostokset tavallista tarkemmin

Ruoan budjetointi ei ole koskaan pois muodista! Monelle se on kuitenkin täysin tuntematon konsepti, mikä ei sinänsä ole ihme. Ruokakauppaan lähtiessä on helppo tehdä ostoslistoja, mutta aivan yhtä helppoa on aina ostaa myös jotakin listan ulkopuolelta. Hyödynnä koronakriisiä ja opettele tässä samalla budjetoimaan ostoksiasi paremmin!

Ruoan varalle kannattaa tehdä selkeä viikkosuunnitelma. Mitä tarkemmin suunnittelet viikon ostokset, sitä suuremman säästön saat aikaiseksi. Kannattaa myös kokeilla niiden kalliimpien tuotteiden tilalle myös halvempia vaihtoehtoja.

Esimerkiksi monet Lidlin ruokatuotteet ovat maultaan huomattavasti parempia, kuin kauppojen hyllyiltä löytyvät luksustarvikkeet. Kokeile, saatat yllättyä.

Tilausruokaa on nyt houkutus tilata, ja toisaalta se on myös ravintolayrittäjien kannalta erinomainen asia. Kannattaa silti kotiin tilatun ruoankin kohdalla miettiä tarkkaan, kuinka monta kertaa viikossa tai kuukaudessa sitä kannattaa tehdä. Tilausruoka on mukava piristys, mutta senkin kanssa on hyvä säilyttää jonkinlainen järki päässä.

Budjetoi Tulot ja Menot Tarkasti

Mikäli et tähän mennessä ole koskaan tehnyt selkeää selvitystä tuloista ja menoista, kannattaa siihen nyt ryhtyä. Listaa kaikki pakolliset kulut, ja tarkastele pankkitilisi tapahtumia vaikkapa viimeiseltä kolmelta kuukaudelta. Mihin kaikkeen rahaa lopulta kuluu? Voit tehdä budjetin vanhanaikaisesti vaikka Excelliin tai Google Sheetiin, mutta muitakin vaihtoehtoja on olemassa.

Mobify

Esimerkiksi Mobify on moderni ja käyttäjälleen ilmainen palvelu, jonka avulla voit hallinnoida laskujasi ja omaa talouttasi näppärän sovelluksen kautta. Voit halutessasi käyttää Mobifyita myös tietokoneella, mikäli mobiili ei tunnu omalta. Mobifyissa voit vastaanottaa laskuja keskitetysti yhteen paikkaan. Lisäksi pääset hyötymään erilaisista työkaluista, joiden avulla talouden hallinta helpottuu merkittävästi.

Mobifyin käyttäjille on tiedossa myös maksutapaetua: saat jokaisen palvelun kautta maksamasi laskun loppusummasta 0,3 % bonusta! Mobifyilla on lisäksi runsaasti eri yhteistyökumppaneita, joiden verkkokaupoissa tehdyistä ostoksista saat bonuksia. Mobify tarjoaa käyttöösi myös kätevän taloustilin!

Vertaa Ja Kilpailuta

Ja viimeiseksi vaan ei vähäisimmäksi, suorita nykyisten lainojen vertailu ja kilpailuttaminen. Lainan kilpailutus kokemuksia on myös ihan fiksua tiedustella esimerkiksi sukulaisilta ja ystäviltä.

Hallinnoi laskuja!

Lue seuraavaksi: Lainan korkojen tarkistaminen

Ajankohtaista

31.03.22 Lainan kilpailuttaminen kokemuksia

Kokemuksia Lainan Kilpailutuksesta

Lainojen kilpailuttaminen voi tuntua uuvuttavalta, sillä pankkeja ja rahoituslaitoksia on tänä päivänä markkinoilla hirmuinen määrä. Onneksi ....
Lue lisää...
14.12.21 Lainan koron tarkistaminen

Tarkista Lainojesi Korot

Jos olet ottanut kulutusluottoa viimeisen vuoden tai puolentoista vuoden aikana, on nyt hyvä hetki tehdä tilannekatsaus. Ovatko lainojesi korot pysynyt ....
Lue lisää...
08.04.21 Kotimaan Energia sähkösopimus

Kotimaan Energialta 50 € etu Giganttiin

Nyt jos koskaan on fiksua vaihtaa sähkösopimusta! Kun valintasi on Kotimaan Energia sähkösopimus, ja tilaat Netto Diilin, saat käyttöösi erityisen ....
Lue lisää...
28.10.20 Lapselle sijoittaminen kuvattu lapsella, joka katsoo kaukoputkella kauas

Lapselle sijoittaminen

Lapselle säästäminen on jo monelle täysin itsestään selvä asia. Rahaa laitetaan pääasiassa pankkien säästötileille. Tänä päivänä, kun ....
Lue lisää...
02.05.20 Remontti koronassa

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattu prosenteilla

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Koronan vaikutus yrittäjälle

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 Euribor koron nousu kuvattuna nuolillla

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosenttia kuvaamassa kymmenen prosentin korkokatto muutosta

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 Puskurirahasto laskettavana

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin puskurirahasto. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja sivustot ....
Lue lisää...
23.03.20 Koronan vaikutukset lainaan

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 Säästäminen lapselle

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Osakesäästötili kuvattuna nuolella

Uusi osakesäästötili

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19 Veronpalautusten maksu kuvattuna tietokoneella ja miehellä

Veronpalautusten maksu

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Velkaantuminen nousussa, pariskunta huolissaan

Suomalaisten velkaantuminen

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto kuvattu kolikkopinolla

Korkokatto 2019

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa lumipallotekniikka lyhennystapaa

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky kuvattuna laskelmilla

Lainan Takaisinmaksukykyyn Vaikuttavia Asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
22.02.19 Kalenteri ja tietokone, joiden avulla lainan lyhentäminen onnistuu

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Iloinen nainen, joka on kokeillut, miten pienlainojen yhdistäminen onnistuu

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
13.04.22 Lainojen kilpailuttajat

Parhaat Lainan Kilpailuttajat Suomessa

Lainan kilpailuttajat ovat nykyisin todella suosittuja yhtiöitä myös meillä Suomessa. Tätä ei tarvitse ihmetellä – toimivathan ne ....
Lue lisää...
07.02.19 Tytöt miettivät, mitä tilimuotoinen kulutusluotto voisi heille tuoda

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko kuvattuna nuolella

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...