Mistä paras luottokortti 2022

Luottokortti on nykyaikainen ja kätevä tapa maksaa ostoksia niin kivijalkaliikkeissä kuin verkkokaupoissakin. Maailmalla luottokortin käyttö on ollut tavallista jo pitkään, mutta meillä sen rantautuminen päivittäisten ostosten hoitoon on ottanut oman aikansa. Tänä päivänä luottokortin edut alkavat olla aiempaa tutumpia ja aiempaa useammalle kuluttajalle. Mutta millainen on paras luottokortti 2022?

Miksi ylipäänsä kannattaa maksaa luottokortilla?

Nykyään luottoa tarjoavat yhtiöt ovat luoneet asiakkaitaan varten paljon erilaisia etuja, ja näin luottokortin käyttäminen on monessa tapauksessa paljon kannattavampaa kuin käteisen. Parhaat luottokortti edut tuovat käyttäjälleen runsaasti lisäarvoa. Esimerkiksi Komplett Bankin MasterCard on käytössä varsin loistava!

Luottokorttia käyttämällä on mahdollista saada todella tuntuvia ja rahanarvoisia etuja, mutta myös tunnetta siitä, että kuuluu johokin yhteisöön. Hyvä esimerkki tästä on Amex. Sen eri tason kortit ovat olleet ainakin jossakin kohtaa selkeitä statuksen näyttäjiä: kultainen kortti on tuntunut aluksi hienolta, mutta annas, kun olet päässyt mustan kortin makuun – sitä ei ihan jokaiikka pääsekkään käyttämään!

Paras luottokortti

Osa luottokorteista kelpaa ympäri maailman, kun taas toiset käyvät maksuvälineeksi ainoastaan tietyissä liikkeissä tai ketjuissa. Luottokorttiostoksille on tyypillistä se, että ne laskutetaan jälkikäteen.

Monelle onkin varmasti tuttua puuhaa esimerkiksi Visa laskun maksaminen erissä. Silloin summalle kertyy korkoa. Jos taas kuluttaja maksaa koko laskun kerran kuussa, ei luotolle tavallisesti kerry korkoa lainkaan.

Luottokortin myöntäminen

Luottokortti voidaan tavallisesti myöntää seuraavissa tapauksissa:

 • olet (vähintään) 18-vuotias, sinulla on säännölliset tulot ja asut Suomessa vakituisesti.
 • 16 vuotta täyttänyt perheenjäsenesi voi saada rinnakkaiskortin huoltajansa suostumuksella – tällöin alaikäinen saa käyttöoikeuden luottotiliin.
 • useampi täysi-ikäinen voi saada kortin yhteisvastuullisesti.

Käytännössä siis jokainen normaalisti asiansa hoitanut Suomen täysi-ikäinen kansalainen on kelpoinen hakemaan luottokorttia tai maksuaikakorttia. Luottokorttia voidaan hakea niin pankeista kuin erilaisilta rahoitusyhtiöiltä. (Rekonen 2007, 39)

Luottokortteihin viitataan usein myös muilla termeillä. Näitä ovat esimerkiksi maksuväline, maksupalvelu, maksukortti ja pankkikortti. Aiemmin kortin tiedot luettiin magneettinauhalta, mutta nykyään lähes kaikissa korteissa on käytössä mikrosiru.(Rekonen 2007, 4). Jos et syystä tai toisesta halua käyttöösi luottokorttia, voit harkita myös tililuottoa.

Viimeisin kortteihin lisätty ominaisuus on etämaksaminen, mikä helpottaa ja nopeuttaa maksutapahtumaa esimerkiksi kassalla entisestään. Toisaalta lähimaksaminen ei ole vielä luottokorteilla kovinkaan yleistä.

Kattavin luottokorttivertailu onnistuu silloin, kun olet tietoinen kaikista luottokorttien mahdollisista ominaisuuksista. Ne tuntemalla voit löytää itsellesi sen kortin, joka on kannaltasi paras luottokortti 2020!

Luottokorttien tyyppejä

Toistaiseksi luottokortteja on kahta eri tyyppiä. Voisi kuvitella, että luottokorttivertailu onnistuu tästä syystä helposti, mutta asia ei ole aivan niin yksinkertainne. Kaksi eri tyyppiä ovat erityisluottokortit sekä yleisluottokortit. Periaatteessa näiden toimintatavoissa ei ole mitään eroavaisuuksia, mutta käytännössä erityisluottokortit kelpaavat maksuvälineeksi vain tietyn ketjun liikkeissä.

luottokortti vertailu säästää suuria summia.

Yleisluottokortti taas kelpaa maksuvälineeksi aivan kaikissa liikkeissä – siis niissä, jotka ovat tehneet palvelusopimukset korttiyhteisön kanssa. (Segersvärd 2013, 4)

 • Erityisluottokortti: hyväksytään maksuvälineeksi ainoastaan tietyissä liikkeissä. Esimerkiksi huoltoasemat ja huonekaluliikkeet tarjoavat tällaisia kortteja.
 • Yleisluottokortti: hyväksytään maksuvälineeksi kaikissa niissä liikkeissä, joilla on palvelusopimus. Yleisluottokortit kuuluvat kansainväliseen järjestelmään (esim. MasterCard, Visa) ja niiden liikkeellelaskijayhteisö on tavallisesti kotimainen luottolaitos.

Sivustomme kautta luottokorttivertailu onnistuu kätevästi. Pääasiassa vertailemme ja esittelemme yleisluottokortteja.

Mikä on maksuaikakortti?

Monesti luottokortin yhteydessä nähdään puhuttavan myös maksuaikakorteista. Nämä kaksi eivät kuitenkaan merkitse samaa asiaa. Maksuaikakortti voi kyllä olla esimerkiksi Visalta tai MasterCardilta haettuna, mutta niiden kustannukset muodostuvat tavallisesti ainoastaan vuosimaksusta. Vaihtoehtoisesti maksut voivat muodostua myös kuukausimaksusta, mutta tämä pätee tapauksissa, joissa kuluttaja käyttää korotonta maksuaikaa. Se on 30-45 päivää. Maksuaikakortille asetetaan käyttöraja, joka voi olla vaikkapa 1 000 euroa. (Rekonen 2007, 39)

Tuon 1 000 euron rajoissa voidaan siis korttia käyttää kuukausittain. Kuukauden sisällä tehdyistä ostoksista tulee erillinen lasku, jonka asiakas maksaa kerralla. Tällaisessa käytössä kortin vuosikulut voivat olla esimerkiksi 20 – 40 euroa, toki pankista riippuen. (Rekonen 2007, 39)

Esimerkiksi American Expressillä korotonta maksuaikaa on jopa 46 päivää. Se antaa aika reilusti joustavuutta jokapäiväisen talouden hallintaan. Kortin käytöstä ei kerry korkokuluja, sillä laskut maksetaan aina kokonaan eräpäivään mennessä. (American Express 2018)

Luottokortti edut

Luottokortti on monella tapaa käteistä helpompi maksuväline. Parhaimmillaan sitä voidaan käyttää täysin korotta ja samalla saa korttiin liitettyjä mahdollisia muita etuja. Esimerkiksi Norwegianin luottokortilla kerrytetään korttia käyttämällä CashPoints-pisteitä. Kortti sisältää myös ilmaisen matkavakuutuksen ja peruutussuojan. (Norwegian 2018)

Perinteisempiä etuja luottokortin käytössä ovat esimerkiksi:

 • kortilla on aina matkassa riittävä määrä rahaa isommankin ostoksen tekemiseen
 • ei pitkää säästämistä
 • suurilla käteissummilla suurempi rikoksen uhriksi joutumisen riski
 • ei valuutanvaihtoa ulkomailla
 • näppärä vaihtoehto verkkokaupoissa maksamisessa
 • antaa joustoa taloudenhallintaan.

Sinun kannattaa käyttää luottokorttia etenkin verkko-ostosten, lentojen ja matkojen maksamisessa. Rahasi eivät näissä tapauksissa mene hukkaan, jos käy niin, että lentosi perutaan tai tuotetta ei olekaan mahdollista saada. Luottoyhtiö nimittäin korvaa ne tapauksissa, joissa matkanjärjestäjä ajautuu konkurssiin ja matka tai lento peruuntuu. (Aamulehti 2018)

Verkkokaupan osalta turvaa saat tapauksissa, joissa tuote jääkin toimittamatta. Luottoyhtiö voi tällaisessa tilanteessa olla korvaamassa tappiota. Varaamalla matkat luottokortilla voi myös saada matka- tai tuotevakuutuksia. (Aamulehti 2018)

Paras luottokortti 2021: käyttörajat

Kun asiakas, eli sinä, ja korttiyhteisö, eli pankki tai muu rahoituslaitos, tekevät korttisopimuksen, määritellään siinä myös käyttöraja. Sinun on mahdollista siis käyttää tuon rajan mukaisesti luottokorttia jokaisen laskutuskauden sisällä. Maksuaika, joka luottokorttiin sovitaan, sisältää tavallisesti myös koron.

Yleensä maksuaikaa sovittaessa määritellään myös vähimmäislyhennys, joka on laskukohtainen. Vähimmäislyhennys on siis se summa, mikä laskusta on joka kuukausi maksettava. (Segersvärd 2013, 5)

Luottokorttien vertailu

Termit tutuiksi

Luottokorttien yhteydessä käytetään usein erilaisia termejä, joita haluamme tässä kohtaa avata hieman tarkemmin. Monelle nämä saattavat olla jo entuudestaan tuttuja ja selkeää pässinlihaa, mutta kertaus on opintojen äiti.

Korttiyhteisö

Tällä termillä tarkoitetaan esimerkiksi:

 • luottolaitosta
 • rahoitusyhtiötä
 • muuta vastaavaa luottokortin liikkeellelaskijaa.

Oli korttiyhteisö mikä tahansa edellä mainituista, on se korttisopimuksen toisena vastapuolena. Sillä on sopimusyhteys myös maksun vastaanottajaan. Tämä voi tapahtua joko kansainvälisen korttijärjestelmän kautta, tai vaihtoehtoisesti suoraan vastaanottajan kanssa. (Segersvärd 2013, 8)

Kortinhaltija

Tällä termillä tarkoitetaan kuluttajaa, jonka nimiin korttisopimus tehdään ja jolla on täten oikeus käyttää luottokorttia. Tavallisesti olet kortinhaltijana sopimuksen tekijä, mutta poikkeuksiakin on. Rinnakkaiskortin haltija, esimerkiksi perheenjäsenesi, on myös kortinhaltija, vaikkei korttisopimus suoraan hänen nimellään olisikaan. (Segersvärd 2013, 8)

Rinnakkaiskortin haltija on vastuussa kortin käytöstä, säilytyksestä ja korttiluotosta ja vain hän on oikeutettu käyttämään korttia. (Segersvärd 2013, 8)

Maksun vastaanottaja

Tällä termillä tarkoitetaan kauppiasta, myyjää, palveluntarjoajaa tai muuta vastaavaa tahoa, joka ottaa maksun vastaan. Maksun vastaanottajalla on sopimus korttiyhteisön tai kansainvälisen korttijärjestelmän kanssa (Segersvärd 2013, 8)

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen on syrjäyttänyt pienten ostosten kohdalla mikrosirun käytön. Toisaalta monenkaan luottokortin kohdalla ei ole mahdollista käyttää lähimaksua – ainakaan toistaiseksi.

Etämaksamista on myös kritisoitu, sillä siitä löydettiin vuonna 2015 tietoturva-aukko. Varkaiden on ollut mahdollista saada käsiinsä luottokorttien keskeisiä tietoja korteista, joissa on etämaksumahdollisuus.

Luottokorttien historiaa

Aivan ensimmäiset luottokortin kaltaiset maksuvälineet laskettiin liikkeelle Yhdysvalloissa jo 1800-luvun loppupuoliskolla. Tämä tapahtui Hotel Credit Letter -nimisen hotelliketjun toimesta. 1920-luvulle tultaessa kortteja otettiin käyttöön jo huomattavasti laajemmin, tavallisesti polttoaineen myyntitarkoituksiin. Nykyaikaisia luottokortteja eniten muistuttava kortti näki päivänvalon 1950-luvulla Yhdysvalloissa.

Diners Club-kortti luotiin matkustavien liikemiesten matkakulujen hallintaa helpottamaan. Tuohon korttiin ei vielä kuitenkaan sisältynyt luotto-ominaisuutta, mutta se oli alkusysäys vuosikymmen myöhemmin liikkelle lasketuille luottokorteille. (Segersvärd 2013, 51)

Parhaat luottokortit Suomi

Luottokortit rantautuivat Suomeenkin jo 1950-luvulla. Myös meillä aivan aluksi kyseessä olivat kansainvälisten öljy-yhtiöiden tarjoamat bensakortit. Siinä missä  Yhdysvalloissa luottokortit yleistyivät jo 1960- ja 1970-lukujen aikana, meillä näin kävi vasta 1980-luvun puolella. Tuolloin luottolaitokset esittelivät pankkikortin. (Segersvärd 2013, 6)

Luottokortilla on ollut vuosien saatossa huono kaiku: “naapurin Pertsa ostaa taas luotolla, eikö omat rahat riitä?” Toisaalta 1980-luvulla Suomessakin luottokortti oli eräänlainen statussymboli.

Luottokortin käyttö oli siis periaattessa ainoastaan varakkaiden etuoikeus – tai näin ainakin haluttiin antaa ymmärtää. Aiheeseen on näin liittynyt lähes aina runsaasti tunteita herättäviä mielikuvia, ja vasta aivan viime vuosikymmenen aikana käytöstä on tullut arkipäiväisempää.

Tuon jälkeen kasvu oli todella nopeaa. Vuonna 1988 Suomessa oli jo noin 1,2 miljoonaa yleisluottokorttia! Niillä rekisteröitiin jopa noin 20 miljoonaa maksutapahtumaa. Vuonna 2010 maksutapahtumia tehtiin jo 146 miljoonaa ja luottokortteja oli käytössä jopa 3,415 miljoonaa kappaletta! (Segersvärd 2013, 7)

Tärkeintä silloin, kun etsinnässä on paras luottokortti 2020 on tietää omat kulutustottumukset. Mieti ennen luottokortin hakemista esimerkiksi sitä, haluatko sen kautta etuja mm. matkustamiseen.

Lähteet:

Aamulehti. 18.7.2017. Luottokortista voi olla käyttäjälle yllättäviä hyötyjä – käytä sitä ainakin näissä viidessä tapauksessa. Viitattu 28.9.2018. https://www.aamulehti.fi/raha/luottokortista-voi-olla-kayttajalle-yllattavia-hyotyja-kayta-sita-ainakin-naissa-viidessa-tapauksessa-200271164/.

American Express. 2018. Luottokortin ja American Express –maksuaikakortin erot. viitattu 27.9.2018. https://www.americanexpress.com/fi/fi/content/luottokortti/.

Norwegian. 2018. Kiinteät edut luottokortilla 0 eurolla vuodessa. viitattu 29.6.2018. https://www.banknorwegian.fi/Luottokortti?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=norwegian%20luottokortti&utm_content=matchtype=e|network=g|placement=|adposition=1t1|creative=234198748707|adgroupid=40672558537&utm_campaign=368294670&gclid=Cj0KCQjwuafdBRDmARIsAPpBmVXsz0Tb5g1jbTfHBDAp7CDS81h0bMRIeFCB1pjRm2o8-wQNzXup6AEaAi6IEALw_wcB.

Rekonen. S. 2007. Pikavipit – nopea tie onnen vai ahdinkoon. Suomen Rahatieto 2007. Otamedia.

Segersvärd.O. 2013. Kortinhaltijan ja korttiyhteisön välinen vastuunjako luottokortin oikeudettomasta käytöstä (PDF). viitattu 26.9.2018. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/39424/Tutkielma.pdf.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä luottokortti käytännössä on?

Se on maksuaikakortti, joka sisältää luotto-ominaisuuden. Kun teet ostoksia luottokortilla, ei niitä veloiteta välittömästi pankkitililtäsi, vaan maksat ne vasta laskulla. Luottokorttia voit käyttää Suomessa, ulkomailla ja monessa verkon eri palvelussa.

Mistä luottokorttia voi hakea?

Luottokorttia voit hakea esimerkiksi perinteisiltä pankeilta, mutta myös monet nykyaikaiset rahoituslaitokset myöntävät luottokortteja. Osa korteista sisältää huomattavia etuja, joten luottokorttivertailu on järkevää.

Mikä on minimilyhennys luottokortille?

Minimilyhennyksen määrä vaihtelee hieman eri rahoituslaitosten välillä. Yleensä se on jokin ennalta määritelty prosenttimäärä luotosta. Melko tavallista on se, että luottokortin minimilyhennys on 30 euroa.

Saako luottokortin lyhennykselle maksuvapaita kuukausia?

Suurin osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä myöntää myös maksuvapaita kuukausia. Tavallisesti näitä on tarjolla kaksi vuodessa. Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse hoitaa minimilyhennystä. Korot ja muut kulut sinun tulee kuitenkin maksaa, ja nämä siirretään seuraavan kuukauden laskulle.

Voiko luottokortin käyttörajaa muuttaa?

Mikäli olet hoitanut luottokortin lyhennykset ongelmitta, ja rahoitusyhtiö tai pankki katsoo taloutesi kestävän luottokorttirajan noston, voit sen tehdä.

Mistä tunnistaa paras luottokortti 2020?

Mieti ensin, millaisia etuja haluisit luottokortin sisältävän. Tämän jälkeen vertaile kortteja, jotka täyttävät kriteerisi. Vertailu onnistuu jatkossa myös Luottoluotto.fissä.

Ajankohtaista

31.03.22 Lainan kilpailuttaminen kokemuksia

Kokemuksia Lainan Kilpailutuksesta

Lainojen kilpailuttaminen voi tuntua uuvuttavalta, sillä pankkeja ja rahoituslaitoksia on tänä päivänä markkinoilla hirmuinen määrä. Onneksi ....
Lue lisää...
14.12.21 Lainan koron tarkistaminen

Tarkista Lainojesi Korot

Jos olet ottanut kulutusluottoa viimeisen vuoden tai puolentoista vuoden aikana, on nyt hyvä hetki tehdä tilannekatsaus. Ovatko lainojesi korot pysynyt ....
Lue lisää...
08.04.21 Kotimaan Energia sähkösopimus

Kotimaan Energialta 50 € etu Giganttiin

Nyt jos koskaan on fiksua vaihtaa sähkösopimusta! Kun valintasi on Kotimaan Energia sähkösopimus, ja tilaat Netto Diilin, saat käyttöösi erityisen ....
Lue lisää...
28.10.20 Lapselle sijoittaminen kuvattu lapsella, joka katsoo kaukoputkella kauas

Lapselle sijoittaminen

Lapselle säästäminen on jo monelle täysin itsestään selvä asia. Rahaa laitetaan pääasiassa pankkien säästötileille. Tänä päivänä, kun ....
Lue lisää...
02.05.20 Remontti koronassa

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattu prosenteilla

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Koronan vaikutus yrittäjälle

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 Euribor koron nousu kuvattuna nuolillla

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosenttia kuvaamassa kymmenen prosentin korkokatto muutosta

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 Puskurirahasto laskettavana

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin puskurirahasto. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja sivustot ....
Lue lisää...
23.03.20 Koronan vaikutukset lainaan

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 Säästäminen lapselle

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Osakesäästötili kuvattuna nuolella

Uusi osakesäästötili

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19 Veronpalautusten maksu kuvattuna tietokoneella ja miehellä

Veronpalautusten maksu

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Velkaantuminen nousussa, pariskunta huolissaan

Suomalaisten velkaantuminen

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto kuvattu kolikkopinolla

Korkokatto 2019

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa lumipallotekniikka lyhennystapaa

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky kuvattuna laskelmilla

Lainan Takaisinmaksukykyyn Vaikuttavia Asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
22.02.19 Kalenteri ja tietokone, joiden avulla lainan lyhentäminen onnistuu

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Iloinen nainen, joka on kokeillut, miten pienlainojen yhdistäminen onnistuu

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
13.04.22 Lainojen kilpailuttajat

Parhaat Lainan Kilpailuttajat Suomessa

Lainan kilpailuttajat ovat nykyisin todella suosittuja yhtiöitä myös meillä Suomessa. Tätä ei tarvitse ihmetellä – toimivathan ne ....
Lue lisää...
07.02.19 Tytöt miettivät, mitä tilimuotoinen kulutusluotto voisi heille tuoda

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko kuvattuna nuolella

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...