Venelaina

Vene on monelle yhtä tärkeä hankinta kuin kesämökki. Tänä päivänä jopa joka seitsemäs suomalainen omistaa veneen ja yhä useampi haaveilee siitä! Oli kyseessä sitten purje- tai moottorivene, omasta kulkupelistä voidaan haaveilla vuosikausia. Saako venelainaa netistä, mitkä rahoitusyhtiöt tarjoavat venelainaa ja mitä kaikkea tulee sitä hakiessa ottaa huomioon?

Hae venelainaa

Jos veneen hankinta on ollut suunnitelmissa, nyt voi olla aika vihdoin toteuttaa ne. Jos sinulla on jo vene, et välttämättä tarvitse kokonaista ja varsinaista venelainaa, mutta toisaalta venettä on aina mahdollista hienosäätää. Lisävarustelu voi olla paikallaan puhtaasta tarpeesta johtuen ja toisaalta lisävarusteiden hankinta myös lisää viihtyvyyttä.

Venelainaa netissä

Veneen osto lainalla onnistuu sekä perinteisten pankkien että muiden luotonantajien avulla. Venelainaa harkitessasi sinun tulee miettiä esimerkiksi seuraavia seikkoja:

 • lainasumman suuruus
 • toivomasi takaisinmaksuaika
 • kuukausierän suuruus.

Halvin venelaina voi yleensä löytyä kulutusluottojen vertailu palvelun avulla, aivan kuten missä tahansa muussakin hankinnassa.

Venelainan hakeminen

Venelainaa netistä tai pankista haettaessa sinulla on yhteensä kolme eri vaihtoehtoa:

 • vakuudeton venelaina
 • vakuudellinen venelaina
 • vene osamaksulla.

Muista kaikissa tilanteissa, että lainojen vertailu on fiksua ja voi säästää sinulle sievoisia summia.

Vakuudetonta venelainaa netistä?

Tämä laina sopii etenkin käytettyjen veneiden ostoon, tai jos tarvitset uuden veneen hankintaan vain muutamia kymmeniä tuhansia euroja. Vakuudeton venelaina on aina luonteeltaan kulutusluotto. Kuten aina kulutusluottoa hakiessa, sinun ei siis tule erikseen selvittää lainanantajalle mihin tarkoitukseen lainaa olet hakemassa. Lainan myöntäminen riippuu taloudellisesta tilanteestasi ja kunnossa olevista luottotiedoista.

Vakuudeton venelaina on joustava monessa mielessä. Kun haet vakuudetonta venelainaa netistä, sinun ei tarvitse erikseen kertoa ostettavan veneen kunnosta, hinnasta tai iästä. Näillä ei ole mitään merkitystä esimerkiksi lainan takaisinmaksun tai lainan suuruuden kannalta. Lisäksi, lainan saamisen kannalta ei ole väliä ostatko veneen suoraan liikkeestä vai yksityiseltä myyjältä.

Vakuudeton venelaina voi maksimissaan olla jopa 50 000 euroa, riippuen rahoitusyhtiöstä.

Vnelaina on myönnetty

Vakuudellinen venelaina

Vakuudellista venelainaa saat, kuten nimikin jo paljastaa, vakuutta vastaan. Tällöin hyväksytään ostamasi vene lainan vakuutena. Voit tarjota vakuudeksi myös muuta onaisuuttasi. Verrattuna vakuudettomaan lainaan on vakuudellisessa lainassa korko tavallisesti pienempi.

Lisäksi lainalle ei ole etukäteen asetettu varsinaista maksimimäärää. Sen sijaan myönnettävä venelaina määrä on suoraan riippuvainen taloudellisesta tilanteestasi. Samoin lainan korko riippuu tietyiltä osin nimenomaan omasta maksukyvystäsi.

Kun haet vakuudellista venelainaa, kannattaa sinun muistaa etenkin seuraavat seikat:

 • Veneen vakuusarvo on tavallisesti korkeintaan 75% ostohinnasta.
 • Sinulla tulee olla käsirahana ainakin 10-25% ostohinnasta
 • Jos maksettavaa jää tämänkin jälkeen, voit kattaa maksun joko säästöillä tai kulutusluotolla.
 • Jos harkitset veneen ostoa yksityiseltä myyjältä varaudu siihen, ettei pankki myönnä vakuudellista lainaa
 • Takaisinmaksuaikaa vakuudelliselle venelainalle saadaan tavallisesti enintään 10 vuotta.

Vene osamaksulla

Kolmas tapa hankkia vene on maksaa se osamaksulla. Veneen osamaksusopimukseen voit törmätä joissakin veneliikkeissä.

Osamaksurahoitusta emme sinänsä suosittele, sillä useimmiten se ei tule tavallista kulutusluottoa tai vakuudellista venelainaa edullisemmaksi.

Venelainan korko

Perinteisesti on ajateltu, että edullisin venelaina saadaan tavallisesta pankista. Tämä ei nykyään enää välttämättä pidä paikkaansa, sillä rahoitusmarkkinoille on tullut runsaasti uusia yhtiöitä, jotka myöntävät edullista kulutusluottoa.

Venelainan korkoprosentti määräytyy tavallisesti hakijan tulojen ja nykyisen taloustilanteen mukaisesti. Riippuen hakemasi lainan määrästä, sinun on mahdollista saada venelainaa ilman vakuuksia. Jokaisella lainaa myöntävällä yhtiöllä on sivullaan myös venelaina laskuri, josta voit kätevästi tarkistaa suuntaviivoja tulevalle venelainallesi.

Käytetyn veneen rahoitus

Monet ostavat veneensä käytettynä, aivan kuten autonsakin. Käytetty vene on poikkeuksetta halvempi hankinta kuin vastaava uutena. Halvimmat venelainat löytyvät tavallisesti netin kautta ja yllä olevasta listauksesta löydät niistä ajankohtaisimmat.

Käytetyn veneen rahoitus kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät itsellesi parhaan ratkaisun. Kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään, mutta voi säästää sinulta sievoisia summia.

Veneen ostaminen – Tarvitsetko inspiraatiota?

Venekuumeisen ei ehkä välttämättä kannata, ainakaan jos rahoitus ei ole vielä kunnossa, lähteä Venemessuille. Toisaalta ehkä juuri messuilta saa tarvittavan motivaation lähteä toteuttamaan omaa unelmaansa. Venemessut järjestetään joka vuosi Helsingin Messukeskuksessa. Kyseessä on kuluttajille suunnattu veneilyyn, kalastukseen ja vesiurheilulajeihin liittyvä tapahtuma. Sen järjestää Venealan Keskusliitto. Venemessujen virallinen nimi on Vene Båt -messut.

Naantalin Venemessut on myös vierailemisen arvoinen tapahtuma. Vuonna 2018 Naantalissa näytteilleasettajia ja messuvieraita osallistui ennätysmäärä! 132 yrityksen tuotteisiin ja palveluihin kävi tutustumassa lähes 20 000 messuvierasta. (Naantalin Venemessut 2018)

Ennen kuin lähdet venemessuille, kannattaa jo miettiä mahdollista budjettia. Tällä tavoin huomion voi kiinnittää juuri itselleen sopiviin veneisiin ja malleihin. Jos mahdollista, lainahakemuskin kannattaa olla jo tehtynä.

Esimerkkejä venelainoista

Venelaina Nordea: venelaina Nordealla, kuten monet muutkin lainat, on itseasiassa pankin Joustoluotto. Sitä voit saada vakuudettomana 2 000 eurosta aina 50 000 euroon saakka.

Venelaina POP Pankki: myös POP Pankilla venelaina on tavallinen kulutusluotto. Lainaehdot riippuvat mm. omasta taloudellisesta tilanteestasi.

Venelaina Aktia: venelaina Aktialla on vakuudellinen kulutusluotto. Lainahakemuksen voi tehdä suoraan verkossa.

Lähteet:

Naantalin Venemessut. 2018. Kesän hienoin veneilytapahtuma 24.-26.5.2019. Viitattu 31.10.2018. https://naantalinvenemessut.fi/.

S-Pankki. 13.2.2017. Venelainalla unelmasta totta. Viitattu 31.10.2018. https://www.s-pankki.fi/fi/artikkelit/2017/vene/.

Vene Båt. 2018. Vene 19 Båt 8.-17.2.2019. Viitattu 31.10.2018. https://vene.messukeskus.com/

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä venelainalla tarkoitetaan?

Venelaina on sellainen laina, jota haet venettä varten. Se voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton kulutusluotto. Monet rahoittavat veneen säästöillä, mikä on toki suositeltavaa. Toisaalta veneet ovat usein kalliita, ja siksi monen on turvauduttuva myös venelainaan.

Mistä venelainaa voi hakea?

Voit hakea lainaa veneeseen pankeista ja eri rahoitusyhtiöiltä. Kun haet venelainaa netistä, muista vertailla lainojen ehtoja. Sivustomme kautta löydät myös yhtiöt, jotka kilpailuttavat venelainan puolestasi.

Kenelle venelainaa myönnetään?

Venelainaa myönnetään tavallisesti yli 18-vuotiaille henkilöille, joilla tulee olla säännölliset tulot, vakituinen osoite Suomessa sekä kunnossa olevat luottotiedot.

Miten haen venelainaa?

Laske ensin, miten paljon tarvitset venelainaa. Tämän jälkeen on aika tutustua eri rahoitusyhtiöihin. Sivustomme kautta löydät parhaat venelainan tarjoajat. Täyttämällä hakemuksen voit saada päätöksen jopa saman päivän aikana!

Missä on halvin venelaina?

Edullisin venelaina löytyy aina vain kilpailuttamalla ja vertailemalla. Nykyään kulutusluotoilla on korkokatto, joka tekee lainan ottamisen aikaisempaa edullisemmaksi.

Ajankohtaista

22.03.24 Yksityisopettaja rahoitus

Lainaa yritystoiminnan aloittamiseen

Yrittäjyys on monelle houkutteleva vaihtoehto, joka tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa omia visioitaan ja luoda menestyksekästä liiketoimintaa. Mutta ....
Lue lisää...
24.01.24 Opiskelijat ja kulutusluottojen käyttö

Opiskelijat ja kulutusluottojen käyttäminen

Opiskelu voi olla taloudellisesti haastavaa, ja monille opiskelijoille tulee vastaan tilanteita, joissa rahapula voi vaikuttaa opintojen ....
Lue lisää...
23.01.24 Kulutusluottojen vaikutus kuluttajiin

Kulutusluottojen vaikutus kulutuskäyttäytymiseen

Kulutusluotot ovat olennainen osa modernin yhteiskunnan talousjärjestelmää. Ne tarjoavat yksilöille mahdollisuuden rahoittaa välittömiä tarpeitaan ....
Lue lisää...
22.01.24 Vastuullinen kulutusluoton käyttö

Vastuullinen kulutusluottojen käyttö

Kulutusluotot ovat kätevä tapa rahoittaa suurempia hankintoja tai selviytyä yllättävistä kuluista, mutta niiden vastuullinen käyttö on ....
Lue lisää...
19.01.24 Velka ja säästäminen

Velan maksaminen ja säästäminen samaan aikaan

Usein taloudellisessa hallinnassa korostetaan velan maksamista mahdollisimman nopeasti. Toisaalta säästäminenkin on tärkeää taloudellisen ....
Lue lisää...
18.01.24 Vaatteissa säästäminen

Vaatehankinnoissa säästäminen

Vaatehankinnoissa säästäminen on älykäs tapa hallita talouttaan ja kehittää taloudellista tietoisuutta. Vaatekaappiin kohdistuvat kulut voivat ....
Lue lisää...
17.01.24 Lapsen kanssa säästäminen

Lapsen kanssa säästäminen

Lapsille taloudellisten taitojen opettaminen varhain on arvokas investointi heidän tulevaisuuteensa. Yksi tärkeimmistä näkökulmista on ....
Lue lisää...
16.01.24 Tavoitteellinen säästäminen tekniikat

Tavoitteellinen säästäminen

Tavoitteellinen säästäminen on avain taloudelliseen vakauteen ja menestykseen. Se ei ole vain rahaa säästävien ihmisten tapa, vaan se on ....
Lue lisää...
15.01.24 Kuluttaminen ja säästäminen

Eettinen kuluttaminen ja säästäminen

Eettisen kuluttamisen ja säästämisen yhdistäminen on mahdollista monin tavoin päivittäisessä elämässä. Kun tavoitteena on yhdistää ....
Lue lisää...
12.01.24 Säästäminen matkaa varten

Matkustamista varten säästäminen

Matkustaminen tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin, rentoutua kauniissa ympäristöissä ja luoda ikimuistoisia kokemuksia. Kuitenkin ....
Lue lisää...
11.01.24 Hätärahasto

Hätärahasto

Yllättävät elämäntapahtumat voivat iskeä milloin tahansa, ja taloudellisen turvallisuuden varmistaminen on äärimmäisen tärkeää. Yksi ....
Lue lisää...
10.01.24 Virheet säästämisessä

Yleisimmät virheet säästämisessä

Säästäminen on tärkeä taloudellinen käytäntö, mutta on olemassa useita yleisiä virheitä, joita siihen liityen voidaan tehdä. Tässä ....
Lue lisää...
09.01.24 Eläkkeelle varhain säästäminen vinkit

Eläkkeelle siirtyminen varhain ja valmistautuminen

Eläkkeelle siirtyminen varhain on monen unelma, ja taloudellinen itsenäisyys on avainasemassa tämän tavoitteen saavuttamisessa. Säästäminen ....
Lue lisää...
08.01.24 Säästämisen psykologiaa

Säästämisen psykologia

Jokainen tietää säästämisen tärkeyden taloudellisen vakauden saavuttamisessa, mutta harva tutkii, miten psykologiset tekijät voivat vaikuttaa ....
Lue lisää...
07.01.24 Sijoittaminen pienellä summalla vinkit

Sijoittamisen aloittaminen pienellä summalla

Sijoittaminen ei ole enää vain varakkaiden etuoikeus, vaan se on tullut saataville myös niille, joilla on pieniä rahasummia käytettävissään. ....
Lue lisää...