Remonttilaina

Kaipaako kotisi pientä (tai miksei suurempaakin) fiksausta? Onko suunnitelmissa kokonaan uuden keittiön asentaminen? Voi olla, että sinulla on jo säästössä tarvittavat rahat, mutta remontin rahoittamiseen voit myös hakea remonttilainaa netistä tai pankista. Katso alta lista rahoitusyhtiöistä, jotka myöntävät sinulle remonttilainaa ilman vakuuksia:


Laina 500 - 60000 €
Aika 6 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 6,58 - 29.35%
Ikä 18
Laina 500 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,90 - 50%
Ikä 18
Laina 500 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 1 vuotta
Korko (arvio) 6,86 - 26%
Ikä 20
Laina 1000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 30.6%
Ikä 20
Laina 2500 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 20%
Ikä 20
Laina 1000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,00 - 20%
Ikä 20
Laina 500 - 600000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 38.0%
Ikä 20
Laina 2000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,00 - 20%
Ikä 18

Suurin osa pankeista ja muista lainantarjoajista myöntää remonttilainaa tai perus kulutusluottoa jopa 60 000 euroon saakka ja mikä parasta, täysin ilman vakuuksia. Perinteisten pankkien tarjoamien remonttilainojen lisäksi kannattaakin tehdä kunnollinen remonttilaina vertailu, jossa otat huomioon myös muut markkinoilla toimivat rahoitusyhtiöt.

Remonttilaina netistä

Remonttilainaa voidaan tarvita esimerkiksi

 • keittiön
 • kylpyhuoneen tai
 • terassin uudistamiseen.

Remonttilaina ei suinkaan aina liity vain omaan asumismukavuuteesi, vaan sen avulla voidaan myös nostaa kodin arvoa esimerkiksi ennen myyntiä. Tässä osiossa tarkastelemme eri yhtiöiden myöntämiä remonttilainoja. Käsittelemme aiheet kuten

 • vakuudeton ja vakuudellinen remonttilaina
 • kotitalousvähennys.

Remonttilainaa Netistä – Neljä Eri Vaihtoehtoa

Kotisi on siis kohentelun tarpeessa tai talohtiö on yhteistuumin päättänyt tulevasta yhtiöremontista. Ylimääräistä rahaa ei kuitenkaan ole. Mitä vaihtoehtoja sinulle tai teille tällaisessa tilanteessa jää?

Vakuudeton Kulutusluotto Remonttiin

Tilanteessa, jossa sinulla ei ole tarjota remonttilainaa vastaan vakuutta, sinun täytyy rahoittaa remonttia esimerkiksi säästöillä. Lisäksi voit ottaa käyttöösi vakuudettoman kulutusluoton, jota voit hakea sekä perinteisiltä kotimaassa toimivilta pankeilta että muilta rahoitusyhtiöiltä.

Vakuudeton kulutusluotto soveltuu erinomaisesti esimerkiksi uusien kalusteiden hankintaan tai vaikkapa kattoremonttiin. Vakuudettomassa kulutusluotossa huomioitavaa on sen tavallista lainaa korkeammat (Moster 2017)

 • korot
 • nostokulut
 • hoitokulut.

Jos remonttilainaa netistä tai pankista hakiessasi huomaat, että sinulle on alkanut kerääntyä useita muitakin pienempiä kulutusluottoja, kannattaa miettiä olisiko tässä vaiheessa hyvä suorittaa lainojen yhdistäminen.


Vakuudellinen Kulutusluotto Remonttiin

Jos tarkoituksenasi on ehostaa kotia pienellä pintaremontilla, kuten seinien maalauksella tai lattioiden hionnalla, pankki voi antaa sinulle myös vakuudellista luottoa. Vakuutena toimii tällaisen remonttilainan kohdalla oma asuntosi. Tässä tapauksessa voidaan nähdä remonttilaina asuntolainana.

Jos taas remonttikohteena on vasta ostettu asunto voidaan asuntolainan rinnalle ottaa vielä vakuudellinen kulutusluotto. Kulutusluotto hinnoitellaan tavallisesti tällaisessa tapauksessa tavallista edullisemmaksi.

Toisaalta vakuudellinen kulutusluotto on joka tapauksessa asuntolainaa kalliimpi.

Vakuudellinen Asuntolaina Remonttiin

Tällainen laina tulee kysymykseen tilanteessa, jossa asuntosi kaipaa peruskorjausta. Peruskorjaukseksi luetaan esimerkiksi

 • kosteiden tilojen vesieristys
 • putkiremontti
 • laaja keittiöremontti (jonka yhteydessä korjataan myös vaikka vesiputkia).

Jos asuntosi sijaitsee taloyhtiössä voi eteen tulla isompi remontti, jonka asuntoyhtiö rahoittaa yhtiölainalla. Osa päättää lyhentää yhtiölainaa kuukausittain omassa rahoitusvastikkeessa. Toinen vaihtoehto on kuitenkin ottaa tätä tarkoitusta varten vakuudellinen asuntolaina. Tällöin voit maksaa oman osuutesi pois kerralla.

Kannattaa myös muistaa, että vakuudellisen asuntolainan korot on mahdollista saada vähennyksiin verotuksessa. Tämä pätee tilanteissa, joissa olet hakenut lainaa nimenomaan peruskorjausta tai yhtiölainan kuittaamistarkoituksessa. Jos olet hakenut vakuudetonta tai vakuudellista kulutusluottoa, ei remonttilaina verovähennys ole mahdollinen. (Moster 2017)

Remontti lainaa netistä

Kertalyhenteinen Peruskorjauslaina Rahoitusvastikkeen Maksuun

Tällainen remonttilaina on suunniteltu ja kohdistettu ainoastaan iäkkäille henkilöille. Silloin kun iäkäs henkilö ei selviä asunto-osakkeensa peruskorjaukseen liittyvästä rahoitusvastikkeesta, hänelle voidaan myöntää kertalyhenteiinen peruskorjauslaina. Tällä voidaan rahoittaa esimerkiksi putkiremontti.

Kertalyhenteisessä lainassa maksetaan ainoastaaan korkoja. Laina erääntyy laina-ajan päättyessä (joka voi olla jopa 10 vuotta).

Remontti lainat netissä

Mistä Halvin Remonttilaina?

Halvin remonttilaina on tavallisesti remonttilaina asuntolainan yhteydessä. Toisaalta nykyään useat eri rahoitusyhtiöt ovat samoilla apajilla ja näin myös remonttilainan kilpailutus kannattaa. Ei siis missään nimessä kannata ottaa heti ensimmäistä vastaantulevaa tarjousta! Kun tutkit remonttilainaa netistä kaikessa rauhassa, voit säästää sievoisia summia mm. kuluissa.

Remonttilainan liittäminen asuntolainaan on perinteisesti tiennyt säästöjä, mutta lainan kilpailutus voi säästää sinulta sievoisia summia korkojen ja muiden maksujen muodossa.

Lainaratkaisu riippuu lopulta remontin sisällöstä ja laajuudesta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että pienempien pintaremonttien rahoituksiin haetaan kulutusluottoa. Isommat peruskorjaukset sen sijaan kannattaa yhdistää asuntolainaan, jos pankki antaa siihen mahdollisuuden.

Nykyään käytäntönä on, että remonttilaina asuntolainan yhteydessä saadaan vaan tietyssä tapauksessa: remontti on luonteeltaan perusparannusta. Tämä tarkoittaa, että remontin aikana kajotaan myös rakenteisiin (HS 2016) Pintaremonttia ei siis voida liittää asuntolainaan.

Kuten aina lainoissa, myös remonttilainan kohdalla luoton kokonaishinta riippuu tapauksesta. Lainan hintaan ja myönnettävään summaan vaikuttavat esimerkiksi

 • maksukykysi
 • mahdolliset luotolle annettavat vakuudet
 • asiakasuhteesi laajuus.

Kotitalousvähennys ja Remonttilaina

Jos ostat palveluja kotiisi tai mökillesi, voit vähentää osan kuluista verotuksessa. Vähennystä saadaan

 • kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä
 • kunnossapito- ja perusparannustyöstä
 • tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluista.

Vähennystä sinun tulee hakea itse. Merkitset teetetyt työt ja maksetut korvaukset työstä (tai palkat, palkan sivukulut) esitäytettyyn veroilmoitukseen. Saatava vähennys myönnetään tavallisesti sinä vuonna, jolloin olet palkan tai työkorvauksen maksanut. (Veronmaksajat 2018)

Vähennys saadaan työn osuudesta, mutta ei materiaaleista. Vuonna 2018 kotitalousvähennys oli enimmillään 2 400 euroa. Kannattaa muistaa, että vähennykseen liittyy 100 euron omavastuuosuus (vuosittainen). Lisäksi, vähennys on henkilökohtainen, eli pariskunta voi saada remontista kotitalousvähennystä yhteensä 4 800 euroa. (Veronmaksajat 2018)

Verohallinnon (2018) sivustolta selviää, että remontin osalta kotitalousvähennystä saadaan esimerkiksi

 • keittiön tai muiden huoneiden remontoinnista
 • omakotitalon kellarin ja saunan remontoinnista
 • omakotitalon putki-, sähkö- ja kaapelitöistä
 • ulkorakennuksen maalauksesta
 • turvalukon asentamisesta.

Verohallinnon (2018) mukaan kotitalousvähennys saadaan myös kakkosasunnon tai kaupunkiasunnon remontin kustannuksista. Vähennystä ei kuitenkaan saada

 • uudisrakentamisesta tai täydennys- ja lisärakentamisesta
 • oman työn osuudesta
 • sijoitusasunnon remontista.

Esimerkkejä Remonttilainoista

Remonttilaina Säästöpankki: remonttilaina räätälöidään asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja maksukyvyn mukaisesti. Lainatarjouksen remontille voi hakea jo etukäteen. Remonttilainan saamista edellyttää vakuuden antaminen.

Remonttilaina Nordea: myös remonttilaina on Nordealla ratkaistu Joustoluottona. Sitä on saatavilla vakuudettomasti 2 000 eurosta aina 50 000 euroon asti. Maksuohjelma on joustava. Voit hakea Nordealla remonttilainaa netistä tai konttorista.

Lähteet:


Moster, H. 22.11.2017. OP media. Remonttilainan ABC – neljä erilaista lainaa remonttiin. Viitattu 30.10.2018. https://op.media/asuminen/oma-koti/remonttilainan-abc-nelja-erilaista-lainaa-remonttiin-f9ed0b4c830344caa58d5e0f57db41af.

Takala, S. Helsingin Sanomat. 3.4.2016. HS vertaili, millainen remonttilaina kannattaa ottaa ja paljonko se maksaa. Viitattu 30.10.2018. https://www.hs.fi/koti/art-2000002893531.html.

Verohallinto. 2018. Kunnossapito- ja perusparannustyöstä saat kotitalousvähennystä. Viitattu 31.10.2018. https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/remontointi/.

Veronmaksajat. 2018. Kotitalousvähennys: Enimmäismäärä on 2 400 euroa. Viitattu 31.10.2018. https://www.veronmaksajat.fi/Asunto-ja-auto/Kotitalousvahennys/.

Usein Kysytyt Kysymykset

Otanko remonttilainan pankilta vai rahoitusyhtiöltä?

Oma pankkisi voi antaa sinulle lainatarjouksen remonttia varten helposti. Siihen ei kuitenkaan kannata tarttua suin päin, vaan kannattaa kilpailuttaa myös muita yhtiöitä. Näin saat itsellesi parhaiten soveltuvan lainan parhailla ehdoilla.

Miten remonttia voi rahoittaa?

Remontin rahoitukseen on käytännössä neljä eri keinoa: omat säästöt, vakuudeton kulutusluotto, vakuudellinen kulutusluotto sekä kertalyhenteinen peruskorjauslaina.

Miten valita paras remonttilaina juuri omiin tarkoituksiin?

Remonttilainan valintaan voi vaikuttaa useita eri tekijöitä. Tällaisia ovat mm. remontin laajuus: onko kysymyksessä pintaremontti vai suurempi remontti? Pankkien asuntolainalla voit remontoida vain silloin, kun tietyt ehdot toteutuu. Kulutusluotolla sen sijaan on mahdollista rahoittaa kaikenlaiset remontit.

Voiko remontista saada kotitalousvähennyksen?

Silloin, kun kysymyksessä on keittiön tai muiden huoneiden remontti, omakotitalon kellarin tai saunan remontti, putki- sähkö- ja kaapelityöt, voit saada kotitalousvähennyksen. Muita kohteita ovat myös esimerkiksi ulkorakennuksen maalaus tai turvalukon asennus.

Mistä kotitalousvähennystä ei saada?

Remontista ei ole mahdollista saada kotitalousvähennystä silloin, kun kysymys on uudisrakentamisesta, tai täydennys- ja lisärakentamisesta. Myöskään oman työn osuudesta tai sijoitusasunnon remontista et saa kotitalousvähennystä.

Top header banners

Avaa/sulje paneeli: Top header banners

Yoast SEO

Avaa/sulje paneeli: Yoast SEO

Focus keyphraseHelp on choosing the perfect focus keyphrase(Opens in a new browser tab)Get related keyphrases(Opens in a new browser window)

Google preview

Preview as:Mobile resultDesktop resultUrl preview:www.luottoluotto.fi › remonttilainaSEO title preview:Remonttilainaa netistä | Monta mahdollisuutta remontin rahoittamiseenMeta description preview:

loka 25, 2018 - Remonttilaina netistä on haettavissa sekä pankkien että rahoituslaitosten sivuilta. Mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon? Lue lisää!SEO titleInsert variableRemonttilainaa netistä | Monta mahdollisuutta remontin rahoittamiseenSlugMeta descriptionInsert variableRemonttilaina netistä on haettavissa sekä pankkien että rahoituslaitosten sivuilta. Mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon? Lue lisää!

SEO analysisGoodremonttilainaa netistä

Add related keyphrase

Track SEO performance

Cornerstone content

Advanced

FAQ Schema For Pages And Posts

Avaa/sulje paneeli: FAQ Schema For Pages And PostsOtanko remonttilainan pankilta vai rahoitusyhtiöltä?

Question 

Answer Miten remonttia voi rahoittaa?

Question 

Answer Miten valita paras remonttilaina juuri omiin tarkoituksiin?

Question 

Answer Voiko remontista saada kotitalousvähennyksen?

Question 

Answer Mistä kotitalousvähennystä ei saada?

Question 

Answer Add Another Question

Head and Footer

Avaa/sulje paneeli: Head and Footer Disable top injection
 Disable bottom injection

 • Sivu
 • Lohko

Tila ja näkyvyys

NäkyvyysJulkinenJulkaise25/10/2018 8:34 amKirjoittajaAnssi KarppinenLuottoluotto-tiimisuvikarelltalantSiirrä roskakoriin

Sivupohja

Yoast SEO

 Readability analysis: Good SEO analysis: Good
4 Versiot

Kestolinkki

Polkutunnus

Laina 500 - 60000 €
Aika 6 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 6,58 - 29.35%
Ikä 18
Laina 500 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,90 - 50%
Ikä 18
Laina 500 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 1 vuotta
Korko (arvio) 6,86 - 26%
Ikä 20
Laina 1000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 30.6%
Ikä 20
Laina 2500 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 20%
Ikä 20
Laina 1000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,00 - 20%
Ikä 20
Laina 500 - 600000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 38.0%
Ikä 20
Laina 2000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,00 - 20%
Ikä 18

Suurin osa pankeista ja muista lainantarjoajista myöntää remonttilainaa tai perus kulutusluottoa jopa 60 000 euroon saakka ja mikä parasta, täysin ilman vakuuksia. Perinteisten pankkien tarjoamien remonttilainojen lisäksi kannattaakin tehdä kunnollinen remonttilaina vertailu, jossa otat huomioon myös muut markkinoilla toimivat rahoitusyhtiöt.

Remonttilaina netistä

Remonttilainaa voidaan tarvita esimerkiksi

 • keittiön
 • kylpyhuoneen tai
 • terassin uudistamiseen.

Remonttilaina ei suinkaan aina liity vain omaan asumismukavuuteesi, vaan sen avulla voidaan myös nostaa kodin arvoa esimerkiksi ennen myyntiä. Tässä osiossa tarkastelemme eri yhtiöiden myöntämiä remonttilainoja. Käsittelemme aiheet kuten

 • vakuudeton ja vakuudellinen remonttilaina
 • kotitalousvähennys.

Remonttilainaa netistä – neljä eri vaihtoehtoa

Kotisi on siis kohentelun tarpeessa tai talohtiö on yhteistuumin päättänyt tulevasta yhtiöremontista. Ylimääräistä rahaa ei kuitenkaan ole. Mitä vaihtoehtoja sinulle tai teille tällaisessa tilanteessa jää?

 • vakuudeton kulutusluotto
 • vakuudellinen kulutusluotto
 • vakuudellinen asuntolaina
 • kertalyhenteinen peruskorjauslaina rahoitusvastikkeen maksamiseen.

Vakuudeton kulutusluotto

Tilanteessa, jossa sinulla ei ole tarjota remonttilainaa vastaan vakuutta, sinun täytyy rahoittaa remonttia esimerkiksi säästöillä. Lisäksi voit ottaa käyttöösi vakuudettoman kulutusluoton, jota voit hakea sekä perinteisiltä kotimaassa toimivilta pankeilta että muilta rahoitusyhtiöiltä.

Vakuudeton kulutusluotto soveltuu erinomaisesti esimerkiksi uusien kalusteiden hankintaan tai vaikkapa kattoremonttiin. Vakuudettomassa kulutusluotossa huomioitavaa on sen tavallista lainaa korkeammat (Moster 2017)

 • korot
 • nostokulut
 • hoitokulut.

Jos remonttilainaa netistä tai pankista hakiessasi huomaat, että sinulle on alkanut kerääntyä useita muitakin pienempiä kulutusluottoja, kannattaa miettiä olisiko tässä vaiheessa hyvä suorittaa lainojen yhdistäminen.

Vakuudellinen kulutusluotto

Jos tarkoituksenasi on ehostaa kotia pienellä pintaremontilla, kuten seinien maalauksella tai lattioiden hionnalla, pankki voi antaa sinulle myös vakuudellista luottoa. Vakuutena toimii tällaisen remonttilainan kohdalla oma asuntosi. Tässä tapauksessa voidaan nähdä remonttilaina asuntolainana.

Jos taas remonttikohteena on vasta ostettu asunto voidaan asuntolainan rinnalle ottaa vielä vakuudellinen kulutusluotto. Kulutusluotto hinnoitellaan tavallisesti tällaisessa tapauksessa tavallista edullisemmaksi.

Toisaalta vakuudellinen kulutusluotto on joka tapauksessa asuntolainaa kalliimpi.

Vakuudellinen asuntolaina

Tällainen laina tulee kysymykseen tilanteessa, jossa asuntosi kaipaa peruskorjausta. Peruskorjaukseksi luetaan esimerkiksi

 • kosteiden tilojen vesieristys
 • putkiremontti
 • laaja keittiöremontti (jonka yhteydessä korjataan myös vaikka vesiputkia).

Jos asuntosi sijaitsee taloyhtiössä voi eteen tulla isompi remontti, jonka asuntoyhtiö rahoittaa yhtiölainalla. Osa päättää lyhentää yhtiölainaa kuukausittain omassa rahoitusvastikkeessa. Toinen vaihtoehto on kuitenkin ottaa tätä tarkoitusta varten vakuudellinen asuntolaina. Tällöin voit maksaa oman osuutesi pois kerralla.

Kannattaa myös muistaa, että vakuudellisen asuntolainan korot on mahdollista saada vähennyksiin verotuksessa. Tämä pätee tilanteissa, joissa olet hakenut lainaa nimenomaan peruskorjausta tai yhtiölainan kuittaamistarkoituksessa. Jos olet hakenut vakuudetonta tai vakuudellista kulutusluottoa, ei remonttilaina verovähennys ole mahdollinen. (Moster 2017)

Remontti lainaa netistä

Kertalyhenteinen peruskorjauslaina rahoitusvastikkeen maksuun

Tällainen remonttilaina on suunniteltu ja kohdistettu ainoastaan iäkkäille henkilöille. Silloin kun iäkäs henkilö ei selviä asunto-osakkeensa peruskorjaukseen liittyvästä rahoitusvastikkeesta, hänelle voidaan myöntää kertalyhenteiinen peruskorjauslaina. Tällä voidaan rahoittaa esimerkiksi putkiremontti.

Kertalyhenteisessä lainassa maksetaan ainoastaaan korkoja. Laina erääntyy laina-ajan päättyessä (joka voi olla jopa 10 vuotta).

Remontti lainat netissä

Mistä halvin remonttilaina?

Halvin remonttilaina on tavallisesti remonttilaina asuntolainan yhteydessä. Toisaalta nykyään useat eri rahoitusyhtiöt ovat samoilla apajilla ja näin myös remonttilainan kilpailutus kannattaa. Ei siis missään nimessä kannata ottaa heti ensimmäistä vastaantulevaa tarjousta! Kun tutkit remonttilainaa netistä kaikessa rauhassa, voit säästää sievoisia summia mm. kuluissa.

Remonttilainan liittäminen asuntolainaan on perinteisesti tiennyt säästöjä, mutta lainan kilpailutus voi säästää sinulta sievoisia summia korkojen ja muiden maksujen muodossa.

Lainaratkaisu riippuu lopulta remontin sisällöstä ja laajuudesta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että pienempien pintaremonttien rahoituksiin haetaan kulutusluottoa. Isommat peruskorjaukset sen sijaan kannattaa yhdistää asuntolainaan, jos pankki antaa siihen mahdollisuuden.

Nykyään käytäntönä on, että remonttilaina asuntolainan yhteydessä saadaan vaan tietyssä tapauksessa: remontti on luonteeltaan perusparannusta. Tämä tarkoittaa, että remontin aikana kajotaan myös rakenteisiin (HS 2016) Pintaremonttia ei siis voida liittää asuntolainaan.

Kuten aina lainoissa, myös remonttilainan kohdalla luoton kokonaishinta riippuu tapauksesta. Lainan hintaan ja myönnettävään summaan vaikuttavat esimerkiksi

 • maksukykysi
 • mahdolliset luotolle annettavat vakuudet
 • asiakasuhteesi laajuus.

Kotitalousvähennys ja remonttilaina

Jos ostat palveluja kotiisi tai mökillesi, voit vähentää osan kuluista verotuksessa. Vähennystä saadaan

 • kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä
 • kunnossapito- ja perusparannustyöstä
 • tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluista.

Vähennystä sinun tulee hakea itse. Merkitset teetetyt työt ja maksetut korvaukset työstä (tai palkat, palkan sivukulut) esitäytettyyn veroilmoitukseen. Saatava vähennys myönnetään tavallisesti sinä vuonna, jolloin olet palkan tai työkorvauksen maksanut. (Veronmaksajat 2018)

Vähennys saadaan työn osuudesta, mutta ei materiaaleista. Vuonna 2018 kotitalousvähennys oli enimmillään 2 400 euroa. Kannattaa muistaa, että vähennykseen liittyy 100 euron omavastuuosuus (vuosittainen). Lisäksi, vähennys on henkilökohtainen, eli pariskunta voi saada remontista kotitalousvähennystä yhteensä 4 800 euroa. (Veronmaksajat 2018)

Verohallinnon (2018) sivustolta selviää, että remontin osalta kotitalousvähennystä saadaan esimerkiksi

 • keittiön tai muiden huoneiden remontoinnista
 • omakotitalon kellarin ja saunan remontoinnista
 • omakotitalon putki-, sähkö- ja kaapelitöistä
 • ulkorakennuksen maalauksesta
 • turvalukon asentamisesta.

Verohallinnon (2018) mukaan kotitalousvähennys saadaan myös kakkosasunnon tai kaupunkiasunnon remontin kustannuksista. Vähennystä ei kuitenkaan saada

 • uudisrakentamisesta tai täydennys- ja lisärakentamisesta
 • oman työn osuudesta
 • sijoitusasunnon remontista.

Esimerkkejä remonttilainoista

Remonttilaina Säästöpankki: remonttilaina räätälöidään asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja maksukyvyn mukaisesti. Lainatarjouksen remontille voi hakea jo etukäteen. Remonttilainan saamista edellyttää vakuuden antaminen.

Remonttilaina Nordea: myös remonttilaina on Nordealla ratkaistu Joustoluottona. Sitä on saatavilla vakuudettomasti 2 000 eurosta aina 50 000 euroon asti. Maksuohjelma on joustava. Voit hakea Nordealla remonttilainaa netistä tai konttorista.

Vertaislainat: Voit hakea nykyisin myös sellaista lainaa, jonka takaajina ovat yksityiset sijoittajat.

Lähteet:

Moster, H. 22.11.2017. OP media. Remonttilainan ABC – neljä erilaista lainaa remonttiin. Viitattu 30.10.2018. https://op.media/asuminen/oma-koti/remonttilainan-abc-nelja-erilaista-lainaa-remonttiin-f9ed0b4c830344caa58d5e0f57db41af.

Takala, S. Helsingin Sanomat. 3.4.2016. HS vertaili, millainen remonttilaina kannattaa ottaa ja paljonko se maksaa. Viitattu 30.10.2018. https://www.hs.fi/koti/art-2000002893531.html.

Verohallinto. 2018. Kunnossapito- ja perusparannustyöstä saat kotitalousvähennystä. Viitattu 31.10.2018. https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/remontointi/.

Veronmaksajat. 2018. Kotitalousvähennys: Enimmäismäärä on 2 400 euroa. Viitattu 31.10.2018. https://www.veronmaksajat.fi/Asunto-ja-auto/Kotitalousvahennys/.

Usein Kysytyt Kysymykset

Otanko remonttilainan pankilta vai rahoitusyhtiöltä?

Oma pankkisi voi antaa sinulle lainatarjouksen remonttia varten helposti. Siihen ei kuitenkaan kannata tarttua suin päin, vaan kannattaa kilpailuttaa myös muita yhtiöitä. Näin saat itsellesi parhaiten soveltuvan lainan parhailla ehdoilla.

Miten remonttia voi rahoittaa?

Remontin rahoitukseen on käytännössä neljä eri keinoa: omat säästöt, vakuudeton kulutusluotto, vakuudellinen kulutusluotto sekä kertalyhenteinen peruskorjauslaina.

Miten valita paras remonttilaina juuri omiin tarkoituksiin?

Remonttilainan valintaan voi vaikuttaa useita eri tekijöitä. Tällaisia ovat mm. remontin laajuus: onko kysymyksessä pintaremontti vai suurempi remontti? Pankkien asuntolainalla voit remontoida vain silloin, kun tietyt ehdot toteutuu. Kulutusluotolla sen sijaan on mahdollista rahoittaa kaikenlaiset remontit.

Voiko remontista saada kotitalousvähennyksen?

Silloin, kun kysymyksessä on keittiön tai muiden huoneiden remontti, omakotitalon kellarin tai saunan remontti, putki- sähkö- ja kaapelityöt, voit saada kotitalousvähennyksen. Muita kohteita ovat myös esimerkiksi ulkorakennuksen maalaus tai turvalukon asennus.

Mistä kotitalousvähennystä ei saada?

Remontista ei ole mahdollista saada kotitalousvähennystä silloin, kun kysymys on uudisrakentamisesta, tai täydennys- ja lisärakentamisesta. Myöskään oman työn osuudesta tai sijoitusasunnon remontista et saa kotitalousvähennystä.

Ajankohtaista

31.03.22 Lainan kilpailuttaminen kokemuksia

Kokemuksia Lainan Kilpailutuksesta

Lainojen kilpailuttaminen voi tuntua uuvuttavalta, sillä pankkeja ja rahoituslaitoksia on tänä päivänä markkinoilla hirmuinen määrä. Onneksi ....
Lue lisää...
14.12.21 Lainan koron tarkistaminen

Tarkista Lainojesi Korot

Jos olet ottanut kulutusluottoa viimeisen vuoden tai puolentoista vuoden aikana, on nyt hyvä hetki tehdä tilannekatsaus. Ovatko lainojesi korot pysynyt ....
Lue lisää...
08.04.21 Kotimaan Energia sähkösopimus

Kotimaan Energialta 50 € etu Giganttiin

Nyt jos koskaan on fiksua vaihtaa sähkösopimusta! Kun valintasi on Kotimaan Energia sähkösopimus, ja tilaat Netto Diilin, saat käyttöösi erityisen ....
Lue lisää...
28.10.20 Lapselle sijoittaminen kuvattu lapsella, joka katsoo kaukoputkella kauas

Lapselle sijoittaminen

Lapselle säästäminen on jo monelle täysin itsestään selvä asia. Rahaa laitetaan pääasiassa pankkien säästötileille. Tänä päivänä, kun ....
Lue lisää...
02.05.20 Remontti koronassa

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattu prosenteilla

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Koronan vaikutus yrittäjälle

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 Euribor koron nousu kuvattuna nuolillla

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosenttia kuvaamassa kymmenen prosentin korkokatto muutosta

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 Puskurirahasto laskettavana

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin puskurirahasto. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja sivustot ....
Lue lisää...
23.03.20 Koronan vaikutukset lainaan

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 Säästäminen lapselle

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Osakesäästötili kuvattuna nuolella

Uusi osakesäästötili

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19 Veronpalautusten maksu kuvattuna tietokoneella ja miehellä

Veronpalautusten maksu

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Velkaantuminen nousussa, pariskunta huolissaan

Suomalaisten velkaantuminen

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto kuvattu kolikkopinolla

Korkokatto 2019

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa lumipallotekniikka lyhennystapaa

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky kuvattuna laskelmilla

Lainan Takaisinmaksukykyyn Vaikuttavia Asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
22.02.19 Kalenteri ja tietokone, joiden avulla lainan lyhentäminen onnistuu

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Iloinen nainen, joka on kokeillut, miten pienlainojen yhdistäminen onnistuu

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
13.04.22 Lainojen kilpailuttajat

Parhaat Lainan Kilpailuttajat Suomessa

Lainan kilpailuttajat ovat nykyisin todella suosittuja yhtiöitä myös meillä Suomessa. Tätä ei tarvitse ihmetellä – toimivathan ne ....
Lue lisää...
07.02.19 Tytöt miettivät, mitä tilimuotoinen kulutusluotto voisi heille tuoda

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko kuvattuna nuolella

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...