Asuntolainan Kilpailuttaminen

Asuntolainan kilpailutus kannattaa tehdä aina, olit sitten minkä tahansa pankin tai rahoituslaitoksen asiakas. Nykyisin asuntolainan kilpailuttaminen onnistuu myös verkossa yhteistyökumppaneidemme palvelun kautta nopeasti ja luotettavasti.

Kilpailuta Asuntolaina Yhteistyökumppaneidemme Avulla

Asuntolainan kilpailuttaminen on nykyisin huomattavasti helpompaa kuin vielä muutamia vuosia sitten. Aikaisemmin asuntolaina kilpailutus tehtiin niin, että sinun tuli täyttää hakemuksia jokaiselle pankille erikseen. Tällä hetkellä tilanne on toinen, kun jo mainittu Etua.fi, joka on FInanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä, mahdollistaa kilpailuttamisen omassa verkostossaan.

Lainapalvelut auttavat sinua kilpailuttamaan asuntolainasi nopeasti ja maksuttomasti. Voit hakea kokonaan uutta asuntolainaa tai vaihtoehtoisesti kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi korot ja marginaalin. Myös ASP-laina on mahdollista kilpailuttaa.

Asuntolainan Kilpailutus Tapahtuu Näin:

 1. Siirry yhteistyökumppaneimme palveluun yllä näkemästä listauksesta.

  Listalla on vain luotettavia toimijoita.

 2. Täytä lainahakemus asianmukaisin tiedoin.

  Sinulta kysytään mm. tuloista ja menoista sekä muista lainoista.

 3. Lähetä asuntolainahakemus.

  Se välitetään useille eri pankeilla reaaliajassa.

 4. Odota tarjouksia saapuvaksi.

  Voit myös saada kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun.

 5. Vertaile saatuja tarjouksia.

  Valitse niistä paras vaihtoehto.

Asuntolainan Kilpailuttaminen Auttaa Löytämään Edullisen Vaihtoehdon

Lainan kilpailuttaminen ottaa huomioon montakin erilaista tekijää, joista marginaali on yksi. Asuntolainan marginaalilla tarkoitetaan korvausta, jonka pankki saa antamastaan asuntolainasta. Marginaali lisätään viitekoron päälle, ja yhdessä nämä kaksi osaa muodostavat asuntolainan kokonaiskoron.

Yleisimmät markkinoiden viitekorot ovat pitkään olleet negatiivisia. Tämä tarkoittaa sitä, että asuntolainan korko muodostuu tällä hetkellä ainoastaan marginaalista, jonka pankki sinulta perii.

Mistä marginaali sitten riippuu? Useammastakin eri tekijästä. Asuntolainan kilpailuttaminen tehdään, jotta mahdollisimman pieni marginaali voisi löytyä kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen joukosta. Alle olemme listanneet seikat, jotka vaikuttavat marginaaliin ja näin siihen, millainen asuntolainan kilpailutus on lopputulokseltaan.

 • Asuntolainan vakuus
 • Pankkien välinen kilpailu
 • Oma taloudellinen tilanteesi
 • Saatujen tarjousten määrä

Asuntolainan Vakuus

Asuntolainan vakuutena toimii tyypillisesti ostettava asunto. Vakuuden arvoon vaikuttavat mm. asunnon sijainti ja kunto, mutta myös monet muut tekijät. Jos lainasumma, jota haet, on pienempi kuin asunnon vakuusarvo, on sinulla hyvät mahdollisuudet saada itsellesi edullinen marginaali.

Pankkien Välinen Kilpailu

Pankit kilpailevat asiakkaista kiivaasti, mikä on melko luonnollista. Asuntolainan kohdalla asiakkaista pyritään kilpailemaan erityisen tiukasti, sitoohan tällainen laina ainakin periaatteessa lainanhakijan pankkiin pitkäksi ajaksi.

Koska kilpailu on tosiaan voimakasta, on tämä näkynyt myös marginaaleissa.

Oma Taloudellinen Tilanteesi

Suomessa toimivat pankit ovat jo laissa säädettyinä velvollisia tekemään jokaisen laina-asiakkaansa taloudellisesta tilanteesta selvityksen. Tämän kautta ne voivat selvittää, riittääkö maksukykysi lainan lyhennyksiin myös sellaisissa tilanteissa, joihin et ole voinut varautua.

Pankeissa ja rahoituslaitoksissa tehdään stressitesti, jolla maksukykyä testataan korkeammilla viitekoroilla. Jos sinun on mahdollista saada säästöön rahaa lainan lyhennysten lisäksi, olet pankin kannalta varsin houkutteleva asiakas. Näin voit saada edullisemman marginaalin lainallesi.

Saatujen Tarjousten Määrä

Asuntolainan kilpailutus vaikuttaa luonnollisesti saatujen tarjousten määrään. Nyrkkisääntönä tässä voidaan pitää sitä, että mahdollisuutesi saada edullinen lainamarginaali paranee, jos olet pyytänyt tarjouksia useilta yhtiöiltä.

Jos asuntolainaa ei kilpailuteta, et voi mitenkään tietää onko sopimus kannaltasi oikeasti hyvä vai olisitko voinut saada sen myös järkevämmilläkin ehdoilla.

Asuntolainan kilpailutus

Asuntolainan Kilpailutus Nopeasti

Kun asuntolaina kilpailutetaan, on tarkoituksena siis löytää sinulle mahdollisimman hyvin omia tarpeitasi vastaava laina. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että vain lainan hinta ei ole se ratkaiseva tekijä, vaan huomiota on syytä kiinnittää myös muihin asioihin.

Kuten jo todettu, asuntolainan kilpailuttaminen tehdään pyytämällä tarjouksia useilta eri rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta. Tämä käy tällä hetkellä helpoiten, kun siirryt linkistä Etua.fi:n sivustolle ja teet siellä hakemuksen.

Hakemuslomakkeessa sinulta kysytään tulo-ja velkatietoja tismalleen samalla tavalla kuin jos tekisit hakemusta pankkien omilla sivuilla. Palvelu välittää hakemuksesi kaikille järjestelmässä mukana oleville pankeille, ja säästyt täyttämästä useita eri lomakkeita. Vain yksi hakemus riittää!

Lainapalvelu käsittelee hakemukset reaaliajassa ja ne välitetään heti pankeille. Voit saada yhteydenoton pankista jo samana päivänä, mutta tyypillisempää on että yhteydenotossa kestää muutama arkipäivä.

Kaikki pankit käsittelevät asuntolainahakemukset omien prosessiensa mukaisesti. Mikäli lainaneuvottelut lähteävät etenemään, otetaan sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä. Tässä kohtaa sinun on mahdollista kertoa tarkemmin omasta tilanteestasi.

Ota Kilpailutuksessa Huomioon Nämä

Asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa aina tehdä huolellisesti. Muista huomioida kilpailutuksessa nämä:

 1. Lainatarjous. Siihen on sisällytetty todellinen vuosikorko. Vuosikorkoon taas sisältyy kaikki lainasta koituvat kustannukset.
 2. Selvitä voitko hakea tarvittaessa lainaan muutoksia esimerkiksi takaisinmaksussa tai lyhennysvapailla.

Uuden Asuntolainan Kilpailutus

Kun haet asuntolainaa netistä tai pankista, tulee sinun kerätä kaikki tarvittavat tiedot hakemusta varten. Hakemuksissa sinulta kysytään tuloja ja kuukausittaisia menoja, mutta myös esimerkiksi nykyisiä muita lainoja. LIsäksi sinun tulee tehdä selvitys omaisuudestasi, vakuuksista ja täyttää myös ostettavan asunnon tietoja.

Kun kaikki tiedot on täytetty, voit lähettää lainahakemuksen. Alustava lainatarjous saapuu tyypillisesti nopeasti.

Vanhan Asuntolainan Kilpailutus

Vanhan asuntolainan kilpailutus onnistuu samalla tavalla kuin uudenkin. Harmillisen moni jättää kilpailutuksen kuitenkin tekemättä. Mutta mietitäänpä: kymmenen vuotta sitten otettu asuntolaina ei välttämättä olekaan tämän päivän markkinoilla enää se edullisin vaihtoehto-

Nykyisen asuntolainan kilpailuttaminen onkin fiksua, sillä voit säästää todella merkittäviä summia rahaa lainan kuluissa ja koroissa. Voidaan puhua jopa tuhansista euroista, eli erot ovat oikeasti suuria. Vanhan asuntolainan kilpailuttaminen voi tuoda sinulle

 • matalamman korkomarginaalin
 • mahdollisuuden tehdä päivitys viitekorkoon
 • matalammat lainanhoitoon liittyvät kulut
 • korkokaton

Käytännössä vanhan asuntolainan kilpailutus kannattaa tehdä muutaman vuoden välein!

Usein Kysytyt Kysymykset

Miten asuntolainan kilpailutus tapahtuu?

Voit kilpailuttaa asuntolainat eri pankeissa, jolloin teet jokaiseen oman hakemuksen. Voit myös kokeilla, miten asuntolainan kilpailuttaminen onnistuu yhteistyökumppaneidemme palvelussa.

Miksi asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa tehdä?

Asuntolainan kilpailutus kannattaa tehdä aina, kun olet aikeissa ostaa asunnon. Kilpailutuksen myötä voit säästää suuriakin summia rahaa, kun pankit antavat jokainen oman tarjouksensa.

Missä tilanteessa asuntolainan kilpailutus tehdään?

Asuntolainan kilpailuttamisen voit tehdä hakiessasi uutta lainaa, mutta myös jos haluat kilpailuttaa nykyisen lainasi. Myös ASP-lainoja on mahdollista kilpailuttaa.

Ajankohtaista

31.03.22 Lainan kilpailuttaminen kokemuksia

Kokemuksia Lainan Kilpailutuksesta

Lainojen kilpailuttaminen voi tuntua uuvuttavalta, sillä pankkeja ja rahoituslaitoksia on tänä päivänä markkinoilla hirmuinen määrä. Onneksi ....
Lue lisää...
14.12.21 Lainan koron tarkistaminen

Tarkista Lainojesi Korot

Jos olet ottanut kulutusluottoa viimeisen vuoden tai puolentoista vuoden aikana, on nyt hyvä hetki tehdä tilannekatsaus. Ovatko lainojesi korot pysynyt ....
Lue lisää...
08.04.21 Kotimaan Energia sähkösopimus

Kotimaan Energialta 50 € etu Giganttiin

Nyt jos koskaan on fiksua vaihtaa sähkösopimusta! Kun valintasi on Kotimaan Energia sähkösopimus, ja tilaat Netto Diilin, saat käyttöösi erityisen ....
Lue lisää...
28.10.20 Lapselle sijoittaminen kuvattu lapsella, joka katsoo kaukoputkella kauas

Lapselle sijoittaminen

Lapselle säästäminen on jo monelle täysin itsestään selvä asia. Rahaa laitetaan pääasiassa pankkien säästötileille. Tänä päivänä, kun ....
Lue lisää...
02.05.20 Remontti koronassa

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattu prosenteilla

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Koronan vaikutus yrittäjälle

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 Euribor koron nousu kuvattuna nuolillla

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosenttia kuvaamassa kymmenen prosentin korkokatto muutosta

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 Puskurirahasto laskettavana

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin puskurirahasto. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja sivustot ....
Lue lisää...
23.03.20 Koronan vaikutukset lainaan

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 Säästäminen lapselle

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Osakesäästötili kuvattuna nuolella

Uusi osakesäästötili

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19 Veronpalautusten maksu kuvattuna tietokoneella ja miehellä

Veronpalautusten maksu

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Velkaantuminen nousussa, pariskunta huolissaan

Suomalaisten velkaantuminen

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto kuvattu kolikkopinolla

Korkokatto 2019

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa lumipallotekniikka lyhennystapaa

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky kuvattuna laskelmilla

Lainan Takaisinmaksukykyyn Vaikuttavia Asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
22.02.19 Kalenteri ja tietokone, joiden avulla lainan lyhentäminen onnistuu

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Iloinen nainen, joka on kokeillut, miten pienlainojen yhdistäminen onnistuu

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
13.04.22 Lainojen kilpailuttajat

Parhaat Lainan Kilpailuttajat Suomessa

Lainan kilpailuttajat ovat nykyisin todella suosittuja yhtiöitä myös meillä Suomessa. Tätä ei tarvitse ihmetellä – toimivathan ne ....
Lue lisää...
07.02.19 Tytöt miettivät, mitä tilimuotoinen kulutusluotto voisi heille tuoda

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko kuvattuna nuolella

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...